(StudentTorget.no):

Både private og offentlige rådgivningstjenester melder om økt pågang og «paniske tilstander» blant unge frem mot 15. april, skriver Dagens Næringsliv.
 
Smart Karriere, som eies av Jobzone, er nå i ferd med å utvide virksomheten for å bli den første landsdekkende private rådgivingstjenesten innen utdanning og karriere.
 
– Vi har fått mer å gjøre. Tradisjonelt har det vært pengesterke og ressurssterke foreldre som har betalt for dette, og det har gjerne vært konsentrert rundt Oslo vest og Bærum. Nå opplever jeg at det kommer flere fra andre distrikt, sier rådgiver Trude Kvammen Ekker i Smart Karriere til DN.no.
 
Geir Lauvdal er leder av Rådgiverforum-Norge, som organiserer 1700 rådgivere. Han forteller at han blir «litt lei seg» når unge vil betale 5000 kroner for studierådgivning.
 
– Da føler jeg at vi har sviktet litt. Vi kan jo si at de ville fått de samme rådene hos oss, men det hjelper ikke. Vårt dilemma i det offentlige er dette med tid, vi føler vi mangler tiden til å sette oss ned, sier Lauvdal, som også jobber som rådgiver ved Mandal videregående skole. 
 
Han tror det økende behovet for rådgiving kommer av de stadig flere valgmulighetene. Trude Kvammen Ekker tror at presset om å lykkes også er en medvirkende årsak til den store etterspørselen. 
 
– (…) I en tid der alt er mulig og det er mye fokus på det perfekte livet, føler mange unge at de må innfri og ta ut sitt potensial. Samtidig har studiemulighetene økt, og jeg tror dette tilsammen gjør at flere kommer til oss, sier Kvammen Ekker til DN.no.

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller