(StudentTorget.no):

Vi har snakket med to eksperter om hva du må tenke på før du bestemmer deg for hvor du vil studere. 

 

Alf Merkesdal

Karriereveileder.

 

- Hva bør avgjøre hvor man skal studere?

- Forholdet mellom deg og studiestedet er basert på tillit. Hvis du har full tillit til at Universitetet i Oslo er det beste stedet du kan gjennomføre din utdanning, så for all del, ta din utdanning der. 


Karriereveileder Alf Merkesdal.

-Hvis du tror at Handelshøgskolen i Bergen er bedre enn BI, velg Handelshøgskolen i Bergen. Norsk utdanning holder så høy standard at det stort sett har liten betydning hvor du studerer. Men siden psykologiske forhold spiller inn, velg det studiestedet som du har størst tillit til.

- Hvis du skulle velge å studere i utlandet, kan det være lurt å lete grundig på Internett før du velger. Det kan nemlig være at det finnes skoler som har nettopp det kurset eller den retningen eller spesialiseringen som du er ute etter. Og sjekk med ANSA at skolen holder mål akademisk.

 

 


Karriereveileder Trude Kvammen Ekker.

Trude Kvammen Ekker

Karriereveileder, Emmali & Ekker.

 

- Hva bør avgjøre hvor man skal studere?

- Det er sammensatt fordi det kan være et økonomisk spørsmål, et trygghetsspørsmål eller et prestisjespørsmål. 

- Økonomisk må man se på muligheten til å bo hjemme eller ute. Bor du hjemme vil du spare en god del penger, men du vil også gå glipp av litt av opplevelsen av å starte helt på nytt, som mange føler de gjør når de begynner å studere. Økonomi spiller også inn i avgjørelsen om man skal gå på privat eller offentlig skole. 

- Det andre du må se på er hvilke skoler som har det studievalget du ønsker deg mest inn på. Dersom du har et brennende ønske om å ta en spesiell utdannelse og den ikke finnes i hjemkommunen, vil det være logisk å la dette avgjøre hvor du bor. 

- Det siste man bør tenke over er rangeringen av de aktuelle skolene. Dersom du ønsker å komme inn i næringslivet har for eksempel Handelshøyskolen et veldig godt omdømme. Men hvor viktig rangering av skoler er, er avhengig av hvordan type utdannelse du velger å ta. 

- Utover dette handler det om trygghet og personlighetstype. Valg av utdanningssted er personlig, for noen passer det kanskje å gå på en høyskole på et litt mindre sted, med tettere studiemiljø og bedre oppfølging fra lærere. Mens andre kan ha et brennende ønske om å komme seg ut i verden og oppleve mest mulig. 

 

LES MER OM VALG AV STUDIESTED HER!

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser