(StudentTorget.no):

Siden utdanning i utlandet ofte medfører høye studieavgifter, er det kanskje ekstra viktig å vite at man får valuta for både penger og studieinnsats når man skal velge hvilket universitet man skal søke seg til. For mange vil nok valget påvirkes av hvordan de aktuelle utdanningsinstitusjonene hevder seg i internasjonale rangeringer, men det kan vise seg å gi en falsk trygghet.
 
Anerkjente internasjonale rangeringslister som «Times Higher Education» (THE) hevder å kartlegge kvaliteten på universiteter over hele verden.
 
Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har derimot liten tillit til slike rangeringer. I en fersk rapport peker de nemlig på flere svakheter i rangeringene.
 
NIFU har analysert hva rangeringene faktisk måler og hvilke kriterier og indikatorer de bygger resultatene på. Rapporten viser at selve utdanningene er tilnærmet fraværende i rangeringene. Det legges også stor vekt på omdømme, altså hvilket inntrykk forskere utenfra har av de ulike institusjonene. 
 
Samtidig holdes det hemmelig hvor mange som har svart på disse undersøkelsene. NIFU hevder det kan være så lite som 10 til 20 stemmer som skiller en 140. plass fra en 290. plass.      
 
Resultatene som måles i undersøkelsene bak rangeringene, har svak sammenheng med det arbeidet institusjonene gjør for å heve kvaliteten i forskning og utdanning. Den anerkjente ARWU-rankingen avgjøres for eksempel i stor grad av hvor mange Nobelpriser og Fieldsmedaljer et universitet har mottatt gjennom tidene. I THE-rankingen er det antall siteringer og den hemmelige omdømmeundersøkelsen som er mest utslagsgivende.
 

Klikk her for å se alle studier og skoler i utlandet

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser