(StudentTorget.no):

Er du lei av de samme, gamle middagsrettene? Her er en komplett ukemeny med spennende middagsretter til hele uken!

Alle oppskriftene er beregnet til 2 porsjoner, og er hentet fra Matprat.no.
 
Vel bekomme!
 
 

Stekt ris med kylling

 
Stekt ris med kylling er en kinesisk spesialitet. Denne oppskriften er imidlertid tilpasset den norske hverdagen. Retten kan gjerne varieres med andre grønnsaker.
 
 
Dette trenger du:
 
1 dl ris 
 
2 kyllingfileter 

 

 
 
1 ss olje 
 
¼ purre 
 
½ rød paprika 
 
ca. 75 g frisk sjampinjong 
 
¾ dl dypfryste erter 
 
ca. 1 dl rensede reker (kan sløyfes)
 
2 ss soyasaus 
 
2 egg 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Kok ris etter anvisning på pakken eller bruk risrester fra gårsdagens middag. Skjær kyllingfiletene i strimler og stek dem i oljen i en panne. Skjær purre og paprika i biter og sjampinjong i skiver, og ha det i pannen sammen med kyllingen.
 
2. Ha i risen og stek videre. Rør godt, slik at det ikke fester seg til pannen. Tilsett erter og reker. La alt bli gjennomvarmt.
 
3. Visp eggene lett sammen og slå dem over i pannen. Rør om, slik at eggemassen blir fordelt. Hell over soyasaus like før servering eller server det ved siden av.
 
 

Pad Ka Pao Moo

 
Dette er en asiatisk rett som enklere forklart er wokstekt svinekjøtt med chili og basilikum. Dette er en smakfull rett som er rask å lage og som brenner litt på tunga. 
 
 
Dette trenger du:
 
300 g renskåret svinekjøtt i strimler 
 
3 ss soyaolje 
 
1 ss chilipasta 

 

 
 
4 båter hvitløk 
 
4 sjampinjonger delt i to
 
½ løk i grove biter
 
½ boks hermetiske bambusskudd 
 
50 g lange thaibønner 
 
½ rød paprika i grove biter
 
1 dl vann 
 
3 ss oyster sauce
 
1 ss asiatisk fiskesaus
 
1 ss sukker 
 
1 vårløk i grove biter
 
4 ss frisk basilikum 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Finhakk hvitløk og bland med chilipasta til det blir en grov puré.
 
2. Stek halvparten av kjøttet i olje i 2-3 minutter på sterk varme. Ta ut kjøttet og stek resten. Ha alt kjøttet i wokpannen. Tilsett chili- og hvitløksblandingen og stek videre i 2-3 minutter.
 
3. Ha i sjampinjong, løk, bambusskudd, bønner og paprika og stek videre i 2-3 minutter.
 
4. Avslutt med vann, fiskesaus, østersaus og sukker. Bland godt med resten før vårløk og basilikum tilsettes.
 
Server med ris.
 
 

Betasuppe

 
Noen dager passer det best å gjøre det lettvint. Tilsett pasta og pølse i ferdig betasuppe i pose og server med toast og pesto. Enkelt og kjempegodt!

 

 
 
 
Dette trenger du:
 
1 pose betasuppe 
 
1 røkt kjøttpølse av kalkun 
 
1 dl makaroni (eller en liten bunt spagetti brekt i biter)
 
½ glass pesto 
 
4 skiver ristet brød 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Lag betasuppen som anvist på posen.
 
2. Del pølsene i biter. Ha makaroni og pølse i suppen og la den trekke i ca. 10 minutter til makaronien er kokt.
 
3. Legg en skje med pesto i suppebollen ved servering. 
 
4. Server suppen med lun toast og pesto.
 
 

Grønn suppe med svinekjøtt

 
Ved å bruke frosne erter får du en smakfull og innbydende suppe i løpet av få minutter. Med strimler av svinekjøtt og godt brød til blir det et fullverdig middagsmåltid.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
250 g renskåret svinekjøtt i strimler
 
250 g dypfryste erter
 
2 dl utblandet kjøtt- eller hønsebuljong 
 
Salt og pepper
 
½ boks hermetiske maiskorn
 
½ rød paprika i biter
 
4 skiver ferskt brød
 
 
Slik gjør du:
 
1. Stek kjøttet på høy varme i margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper og sett den til side.
 
2. Kok opp erter og buljong og kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer vann eller buljong om nødvendig.
 
3. Fordel kjøtt og mais i suppeskåler og hell suppen rundt. Server med godt brød.
 
 

Red Curry Beef

 
Karripasta kan fås kjøpt i flere varianter, og gir en spennende smak på middagen. Her er en deilig indiskinspirert rett med rød karripasta og biffstrimler.
 
 
Dette trenger du:
 
250 g biffstrimler 

 

 
 
1 ½ gulrot 
 
½ løk 
 
½ ss frisk ingefær (kan sløyfes)
 
½ boks bønnespirer 
 
1 ½ ss rød karripasta 
 
4 dl kokosmelk 
 
Ca. en ½ ss revet sitronskall
 
½ brokkoli 
 
½ ts brunt sukker 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Skjær kjøttet i biter, brunes i stekepanne eller wok. Legg til side.
 
2. Brun grønnsakene og finhakket ingefær. Tilsett karripasta etter smak. Hell over kokosmelken, ta i revet sitronskall.
 
3. Kok til det utskilles små røde prikker i sausen. Smak til med brunt sukker.
 
4. Ha i kjøttet til slutt, det skal IKKE koke etter at kjøttet er kommet oppi!
 
Kan gjerne serveres med ris, godt brød eller hvitløksbagetter.
 
 

Wok med chili og banan

 
Med woking er det enkelt å eksperimentere seg frem til nye og spennende retter. Chili og banan er en overraskende velsmakende variant som kan imponere om du får gjester på besøk. Du kan også tilsette andre grønnsaker etter eget ønske.

 

 
 
 
Dette trenger du:
 
300 g renskåret svinekjøtt i strimler 
 
2 ss olje til steking
 
1 ts hakket frisk ingefær 
 
2 bananer 
 
½ dl cashewnøtter 
 
3 ss søt chilisaus 
 
Ris eller nudler
 
 
Slik gjør du:
 
1. Kok ris eller nudler etter anvisninger på pakken.
 
2. Stek svinekjøttet sammen med hakket ingefær i stekepanne eller wok.
 
3. Tilsett skivede bananer og cashewnøtter, og vend det forsiktig sammen med kjøttet.
 
4. Bland i chilisaus og server med ris eller nudler.
 
 

Koteletter med spinatrisotto

 
Risottoris har mye stivelse som gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
300 g koteletter
 
Salt og pepper
 
160 g risottoris
 
200 g frisk spinat 
 
½ ss olje 
 
1 rødløk 
 
1 båt finhakket hvitløk
 
2 ss finhakket basilikum 
 
6 dl utblandet kjøttbuljong
 
 
Slik gjør du:
 
1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré med en stavmikser.  
 
2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.  
 
3. Hell 1 dl buljong i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert bujongen. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.  
 
4. Krydre kotelettene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.