Førsteamanuensis Tarje Gaustad er programdirektør på Master i markedsføringsledelse på Høyskolen Kristiania. Han har til gode å møte noen som har angret på å ta en mastergrad.

Hva er det som gjør Master i Markedsføringsledelse på Høyskolen Kristiania unik fra resten av tilbudene der ute?

Fagsammensetningen på vår master er unik. Vi tror markedsinnsikt er det beste konkurransefortrinn og en forutsetning for å ta de riktige strategiske beslutningene. Derfor legger vi spesielt vekt på metoder for å analysere markeder og tverrfaglige teoretiske perspektiver for å omgjøre analysene til innsikt. De som forstår markedssituasjonen best, har de beste forutsetningene for å lykkes.

«Du får innsikt i hvordan forbrukertrender, markeder og samfunnet utvikler seg, og hvordan du kan omsette denne innsikten i virkningsfull markedsføring» sier vi på Høyskolen Kristiania.

Hvordan gjøres dette i praksis, hvordan er vi selv oppdatert på forbrukertrender og samfunnsutvikling?

Master i Markedsføringsledelse gir deg et solid teoretisk fundament forankret i ulike samfunnsvitenskapelige disipliner som psykologi, antropologi, sosiologi, historie og økonomi. Dette sikrer et helhetsperspektiv på markedsføringen. Det gjør deg godt rustet til å forstå utviklingen og identifisere trender. Og ikke minst gir det en faglig trygghet til å forstå at ikke alle «buzz-words» som glitrer er gull.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningen. Samtidig legger vi stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med. Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningen. Vi får for eksempel snart besøk av Starcom, som er et av landets ledende mediebyråer. De skal holde en forelesningsrekke om hvordan ny teknologi og sosiale medier endrer medielandskapet og hvordan bedrifter bør markedsføre seg i fremtiden.

«Trenger jeg master om jeg vil jobbe med markedsføring» får vi ofte spørsmål om.

Trenger man en mastergrad i markedsføring?

I dag tar «alle» bachelorutdannelse, med en master skiller du deg litt mer ut. Det gir deg «pole-position» i kampen om de mest interessante jobbene. Faktisk er det også slik at en del arbeidsgivere kun søker etter folk med master.

Men du bør ikke begynne på en masterutdannelse uten å være motivert. Det er krevende å ta en master. Man møter høyere forventninger enn på bachelor. Det er et høyt akademisk nivå og mye arbeid.

Om du er motivert er det helt klart en smart investering for fremtiden. Jeg kjenner ingen som har angret på at de har tatt en mastergrad.

Hvem passer denne Master i Markedsføringsledelse på Høyskolen Kristiania for?

Må man være en «leder», siden det heter markedsføringsledelse?
Nei, helt klart ikke! Studiet passer for alle som er interessert i markedsføringsfaget og har ambisjoner innen merkevarebygging og markedsføring.

I begrepet markedsføringsledelse legger vi ledelse av markedsføringsfunksjonen i en organisasjon (arbeid med å opparbeide markedsinnsikt, utarbeide strategier og tiltak), studiet vektlegger i mindre grad ledelse av mennesker.

Hva slags type stillinger kan man forvente seg etter utdannelsen?

Masteren gir mange muligheter. De fleste organisasjoner har behov for å kommunisere med sine omgivelser. Enten det er Coca-Cola, Redd Barna eller Innovasjon Norge, trenger de dyktige markedsførere.

Med Master i markedsføringsledelse har man tyngden til å arbeide med markedsføringsproblemstillinger i de fleste bransjer. Eksempler på bransjer hvor våre tidligere studenter har fått jobber er innen kommunikasjon og media (MediaCom, Xaxis, iProspect, IUM, Concept Communication, Egmont, Aftenposten), markedsanalyse (TNS Gallup, InsightOne), IT- og strategirådgivning (CapGemini, Visma) og store merkevarebedrifter (Orkla).

Hvilke type stillinger bør man ikke forvente seg etter en slik mastergrad?

Å forvente at man skal begynne som toppsjef i Telenor er kanskje å sikte i overkant høyt. De færreste går rett inn i en lederstilling etter endt utdannelse, men med en master starter man gjerne et nivå høyere og kan få mer spennende muligheter enn hva man ellers ville gjort.

Mastergrad i markedsføring er det flere høyskoler som tilbyr. Hvorfor bør man velge Høyskolen Kristiania til høsten?

Vi tror fagsammensetningen sikrer en helhetsforståelse som gir deg de beste forutsetninger for å nå dine mål. Vi tar kun opp én klasse og har et eget område på skolen som kun er forbehold masterstudentene. Det gjør at du knytter nære relasjoner til de andre masterstudentene og skaper et unikt studiemiljø.

Og ikke minst, de som underviser på Master i markedsføringsledelse er våre beste forelesere. De har stor faglig kunnskap og er eksperter på sine fagområder. De har spesielt gode pedagogiske egenskaper. De har solid innsikt i og nære relasjoner til næringslivet.

Sånt blir det god og motiverende undervisning av!

 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser