Gratulerer så mye med en spennende jobb! Fortell litt om søknadsprosessen?

– Jeg startet jobbjakten med en gang jeg gikk ut fra skolen i mai. I denne prosessen brukte jeg flittig alle tipsene jeg hadde fått fra jobbsøkerkursene med Karrieresenteret Track fra Høyskolen Kristiania. Jeg søkte på det som fantes av HR-stillinger i Oslo. Blant disse var også drømmejobben – HR-rådgiver i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL).

LHL er en organisasjon med 650 ansatte som driver to sykehus og har kontorer og klinikker over hele Norge. I stillingsannonsen stod det at kandidaten skulle ha ansvar for HR-system, rekruttering, arbeidsrett og annet HR-arbeid. LHL går i dag gjennom en endring hvor de skal slå sammen de to sykehusene (Feiring og Glittre) og hovedkontoret og flytte til det store nye sykehuset på Jessheim i 2018.

– Gleden var stor da jeg ble innkalt til intervju hos LHL, og etter intervjurundene opprettet de faktisk en stilling til, og delte ansvarsområdene. Jeg ble derfor invitert på andregangsintervju, og skulle nå vurderes til HR-rådgiver med hovedansvar for rekruttering i organisasjonen.

Stortrives som HR-rådgiver

Kristine Aniva forteller at hun blir utfordret hver dag, og merker stadig hvor mye studiet på Høyskolen Kristiania har forberedt henne på arbeidslivet.

– Høyskolen Kristiania sitt HR-studium er virkelig dagsaktuelt, oppdatert og skreddersydd for arbeidslivet. Det er noe jeg ble oppmerksom på som student, og etter fire måneder i full jobb kan jeg virkelig bekrefte dette! Jeg stortrivdes under studiene, og syntes så og si at alle emnene var interessante. Både forelesere og administrasjonen gjorde at jeg har anbefalt studiet til alle jeg har pratet med.

– I dag har jeg hovedansvar for rekruttering, men jeg har også brynt meg på andre oppgaver som å arrangere lederutviklingsseminarer, utforming av personalhåndbok og andre HR-relaterte oppgaver.