Jeg har alltid vært den som tar ordet i klassen eller forsamlinger, på fotballbanen eller på fest. Så for meg var det naturlig å velge en utdanning innen ledelse.

Jeg heter Siri, er 25 år og studerer Bachelor i ledelse og servicestrategi. En typisk studiedag for meg er opp når alarmen ringer 05.30. Kl. 06 er jeg klar på Sats Solli. Her blir det en time styrkeøkt før jeg hopper gjennom dusjen og suser til skolen. Jeg rekker som regel å få handlet inn en kaffekopp mens svetten pipler av panna, jeg klemmer medstudentene og får et referat over hva alle har gjort siden sist vi så hverandre.

Etter forelesning er det tid for jobb. Jeg jobber som studentambassadør på Høyskolen Kristiania noen dager i uken og i hjemmetjenesten andre dager. Hvis forelesningen er senere på dagen jobber jeg før forelesning. Dagene mine er veldig rutinepreget, og i helgene er jeg derfor veldig glad i å lage god mat med mine nærmeste, se film, slappe av og lade batteriene for en ny uke.

Studievalget

Da Samordna opptak-resultatene kom inn sto jeg på toppen av et fjell i Lofoten. Jeg hadde søkt sykepleier for andre gang i 2015. Jeg var sikker på at jeg hadde kommet inn og sjekket spent. Venteliste. 34. plass. Nedturen var enorm, og følte meg mislykket som ikke klarte å komme inn på sykepleieren.

Jeg hadde sagt opp jobb og solgt unna alt jeg hadde for å flytte og begynne på skole. Da jeg kom hjem fra Lofoten satt jeg og kikket på restplasstudier. Ingen ting var aktuelt.

Plutselig poppet det opp en post på Facebook fra Høyskolen Kristiania. Jeg var snar inn på nettsiden for å sjekke ut aktuelle studier. Her var det mye interessant. I utgangspunktet var det Bachelor i HR og personalledelse som fanget min interesse, men dette var fullt. Under veiledning fra skolen fikk jeg tips om at Bachelor i ledelse og servicestrategi kunne være aktuelt for meg. Jeg vurderte dette i ca. to minutter, før jeg søkte.

Uka etter hadde jeg flyttet fra Berlevåg i Finnmark til Oslo. Jeg har ikke angret et sekund!

Spennende valgfag

Mine favorittfag har definitivt vært organisasjon og ledelse, forbrukeratferd, personalledelse og kommunikasjonsfagene. Jeg har valgt kommunikasjon og coaching som valgfag dette semesteret, og det gleder jeg meg stort til. Høstsemestret på andreåret var tøft med flere teoretisk tunge fag, men med gode forelesere og kollokviegrupper klarer man det man går inn for.

Forelesere som har satt inntrykk hos meg er særlig Henning Friberg i Revenue management og kommunikasjon og ledelse. Første året hadde vi også Erik Haus i markedsføring og servicestrategi. I tredje semester hadde vi personalledelse med Elin Ørjasæter, hun dro opp veldig mange relevante caser fra virkeligheten, og vi hadde flere diskusjoner og brukte Kahoot i forelesninger.

Dette synes jeg har vært en veldig lærerik metode som jeg har mye igjen for. Meget dyktige forelesere som alltid svarer hvis man har spørsmål. Det er en veldig digg visjon Høyskolen Kristiania har; Nærhet til studentene. Klassene er små og man har mulighet for å få veiledning.