Thanksgiving er en av USAs største helligdager. Det er en viktig tid for familie, venner, og enorme mengder mat. Opprinnelig feiret som en høsttakkefest etter pilgrimmenes første innhøsting i den nye verden i 1621, er det nå en fire-dagers føderal helligdag som starter med Thanksgiving Day. I år feiret jeg den med slektningene mine i Missoula, og resten av gjengen kom på besøk fra Seattle. På Thanksgiving Day spiste vi kalkun, potetstappe med brun saus, gulerøtter, søtpoteter, cranberry jelly og green bean casserole. Deretter var det pumpkin pie, strawberry rhubarb pie, chocolate pie, banana cream pie og daim-iskake. Jeg tror de fleste spiste til de ble dårlige, og det virker som det er ganske vanlig.

Thanksgiving kommer også på den mest stressende delen av semesteret, så noen dager fri hjelper veldig på. Mange internasjonale studenter tar denne muligheten til å reise, eller blir invitert hjem til venner for å få oppleve en skikkelig amerikansk Thanksgiving. De første to årene mine her reiste jeg til Seattle for å feire med familie der, og i fjor ble jeg med romkameraten min hjem for å feire med familien hennes. Dette var det første året mitt i Missoula. Utenom matlaging ble mesteparten av tiden brukt til å se på amerikansk fotball. NFL på Thanksgiving Day og siste runde før playoffs i College fotball resten av helgen.

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser