Hva gjør en Baker

blant annet brød, boller, baguetter, pizzabunner og så videre. Arbeidet gjøres enten manuelt eller ved bruk av maskiner.

Vanlige arbeidsoppgaver for bakeren:

  • lage gjærdeiger til ulike typer brød- og kakeprodukter
  • vurdere pris og kvalitet på råvarer
  • beregne næringsinnhold i de ferdige produktene
  • sørge for god behandling og oppbevaring av råvarene
  • tilpasse resepter og produksjonsprosesser etter bedriftenes og kundenes behov

Bakeren må også rengjøre og vedlikeholde utstyret som brukes.

Bakeren jobber gjerne om natta eller svært tidlig, slik at bakverket er klart når dagen starter.

Personlige egenskaper - Baker

Som baker bør du ha interesse for matvarer. Du må kunne jobbe strukturert, effektivt og nøyaktig. Du bør være god på kundebehandling og ha evnen til å se og forstå kundenes ønsker og behov. Bakere jobber ofte mye på natta og du må være forberedt på tidligere morgener og en annen arbeidstid enn mange andre yrkesutøvere.

Utdanning / kompetansekrav - Baker

Studievalg.no - Relaterte studier til Baker

Jobbmuligheter - Baker

KarriereStart.no - Temaside Baker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Baker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Baker

Lønnsnivå - Baker

Lønnsnivået for bakere kan variere en del. Lønnen avhenger blant annet av bedriften du jobber i, formell kompetanse, erfaring og ansvarsoppgaver. Minstelønn for bakere er 300 000 kroner (Kilde: Baker- og konditorbransjens landsforening 2013)

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner