Hva gjør en Helsefagarbeider

En helsefagarbeider gir praktisk hjelp, pleie og omsorg til mennesker som trenger det. Som helsefagarbeider jobber du med mennesker i alle aldre og i ulike livssituasjoner. Det kan være barn, voksne og eldre mennesker med ulike funksjonshemminger, sykdommer, eller med behov for rehabilitering.

Arbeidsoppgavene varierer avhengig av pasienten eller brukerens behov og hvor du jobber. Du kan hjelpe pasienten eller brukeren med daglige gjøremål som personlig hygiene, måltider, innkjøp og bruk av tekniske hjelpemidler. Du skal også kunne utføre grunnleggende sykepleiebehandling som for eksempel sårstell. Helsefagarbeideren jobber også med forebyggende helse: alt fra smitteverntiltak til kosthold og fysisk aktivitet. I tillegg vil du ofte ha noe administrativt arbeid som rapportskriving og journalføring.

Yrkestittelen helsefagarbeider erstatter de tidligere titlene hjelpepleier og omsorgsarbeider.

 

Utdanning / kompetansekrav - Helsefagarbeider

Utdanningsløpet i videregående opplæring er fireårig, hvorav to år består av opplæring i bedrift.


Som helsefagarbeider kan du ta videreutdanning på fagskole videreutdanning på fagskole i fag som barsel- og barnepleie, eldreomsorg, kreftomsorg og lindrende pleie, psykisk helsearbeid, administrasjon, rehabilitering, tverrfaglig miljøarbeid, veiledning, miljøarbeid innen rus, spesialrenhold i helsetjenesten og miljøarbeid rettet mot mennesker med funksjonsnedsettelse.

LES OGSÅ: Yrker med kort utdannelse og sikker jobb

Jobbmuligheter - Helsefagarbeider

 

KarriereStart.no - Temaside Helsefagarbeider

KarriereStart.no - Stillingsannonser Helsefagarbeider

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Helsefagarbeider

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner