Signalingeniør

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon
- Se alle yrkesbeskrivelser - Se ledige stillinger
- Se studier og skoler - Alt om karriere og jobbsøking
Se aktuelle arbeidsgivere - Alt om utdanning og studievalg

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en signalingeniør

I et miljø der skinner er en del av hverdagen, gjør signalingeniøren det mulig for operatørene å regulere bevegelsen av tog på nettverket med minst mulig konflikt eller forsinkelser. En signalingeniør vil velge å spesialisere seg i design, bygging, vedlikehold eller prosjektledelse. Viktige ansvarsområder er: utforme infrastruktur (inkludert signaler), togstop, sporfelt, deteksjonssystemer, punktdrift, trekkraft (elektrisk strøm), vitale sikringsanlegg, SCADA / telemetri systemer, og aktive planoverganger; og testing og igangkjøring nye signalanlegg og opprettholde signalering og tilhørende støttesystemer.

Skinneindustrien tilbyr et bredt spekter av muligheter. Her er det mange alternativer åpne for deg og din karriere kan ta mange retninger avhengig av hvilket stadium du er på i livet og dine personlige forhold. Du kan også ha mulighet til å jobbe med skinnepartnere på store infrastrukturprosjekter. 

 

 

 

Personlige egenskaper - Signalingeniør

Signalyrket tiltrekker seg ingeniører som liker nye utfordringer og lære ny teknologi. Signalingeniører bør like å løse tekniske problemer gjennom å bruke logiske resonnementer, og like å utvikle kreative løsninger innenfor grensene av grunnleggende signalprinsipper, standarder og sikkerhetskrav.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Signalingeniør

For å bli signalingeniør må du ha høyere utdanning i elektrofag, datasystemer, telekommunikasjon, eller mekatronikk. Hvis du jobber med operative systemer, vil det kreves at du kan software, informasjonsteknologi eller informatikk. 

Studievalg.no - Relaterte studier til Signalingeniør


 

 

 

Jobbmuligheter - Signalingeniør

En karriere innen signalyrket gir muligheter som kan være felt eller kontorbasert. De kan variere fra urbane kontorer eller verksteder og jernbanekorridorer i avsidesliggende områder.

KarriereStart.no - Temaside Signalingeniør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Signalingeniør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Signalingeniør

 

 

 

Lønnsnivå - Signalingeniør

 

 

 

 

 

 

Takk til / Kilder

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk
 
   

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: