Fortell hvordan du angrep et nytt fag/semester

Jeg vil si at det viktigste for meg, var å involvere meg helt fra begynnelsen og delta på alle forelesninger.

Jeg synes alltid det var motiverende med et nytt semester, fordi jeg fikk mulighet til å lære noe nytt og ta med meg læring og erfaringer fra forrige semester.

For hvert semester som gikk, følte jeg at jeg fikk mer og mer forståelse for hva som krevdes.

 

Hvordan lykkes med studiet

Navn: Christina Sørensen

Alder: 28

Studerte: Kultur- og kommunikasjon

Studiested: UiO - Blindern campus 

 

Hva gjorde du da du ikke studerte?

I tillegg til å ha deltidsjobb i Platekompaniet ved siden av studiene, gikk mesteparten av fritiden til å være sammen med venner.

Studietiden kan jo være utrolig sosial!

 

Hvordan forberedte du deg inn mot eksamen?

I tiden fram mot eksamen, husker jeg at jeg tilbragte en del ekstra tid på lesesalen.

Det hjalp selvfølgelig mye at jeg som regel traff på studievenner, og at vi kunne lese sammen og ta pauser samtidig. Det er viktig å få et ordentlig avbrekk innimellom.

 

Har du noen verktøy, studieteknikker eller apper du vil anbefale nye studenter å sjekke ut?

Jeg kan ikke huske at jeg benyttet meg av noen konkrete verktøy, men jeg hadde veldig stor nytte av å ha kollokvier med andre på studiet.

Det hjalp meg utrolig mye å kunne diskutere ting jeg ikke helt hadde forstått.


 

Hvor har veien gått etter studietiden?

Etter at jeg fullførte bachelorgraden i kultur og kommunikasjon, flyttet jeg til London for å studere videre.

Etter å ha tatt en mastergrad i Brands, Communication and Culture, søkte jeg på jobber innenfor reklame og markedsføring – en bransje som fascinerte meg gjennom hele studietiden.

Selv om jeg ikke kjente bransjen så godt fra før, fikk jeg tilbud om jobb som Media Planner i byrået Maxus. Jeg ble kastet rett inn i arbeidsoppgavene og lærte meg virkelig betydningen av uttrykket «learning by doing».

Jeg ble i jobben i to år, før jeg bestemte meg for å flytte tilbake til Norge. Selv om London er en helt fantastisk by å bo i, savnet jeg venner og familie hjemme i Norge.

Heldigvis, er Maxus en del av en stor internasjonal gruppering av mediebyråer, og jeg fikk derfor jobb på det norske kontoret, da jeg flyttet tilbake.

I januar i år, slo Maxus seg sammen med søsterbyrået MEC, og dannet mediebyrået Wavemaker. Det har vært en utrolig spennende tid, og det har virkelig gått over all forventning.

Byrålivet er virkelig å anbefale, for de som liker en variert og interessant jobbhverdag, med høyt tempo.


 

Har studiet gitt deg noen kunnskaper som har vist seg å komme godt med senere i livet?

Selv om jeg ikke får brukt så veldig mye konkret fra studiene i min daglige jobb, angrer jeg overhodet ikke på valg av studie.

Gjennom å studere kultur og kommunikasjon, vil jeg påstå at man lærer å se verden på en litt ny måte, og jeg vil si at studiet gav meg evnen til å analysere og resonnere.

Å skrive lange essays, med et godt fagspråk, kan være utfordrende, men gjennom tre år på Blindern, føler jeg at jeg har lært meg å mestre dette.

Studiet lærte meg også å jobbe målrettet og strukturert med korte frister – noe som har kommet veldig godt med i min nåværende jobb.