(StudentTorget.no)

Handelshøyskolen BI vil nå spandere semesteravgiften på mastergraden til 20 av sine beste studenter. Dette skal være et tiltak for å lokke til seg masterstudenter som ellers kunne flyktet til utlandet.
   
Hele 23.442 nordmenn valgte å studere utenlands forrige skoleår, ifølge tall som Lånekassen offentliggjorde denne uken. Dette er definitivt en ny rekord. 
 
For at Norges beste studenter ikke skal lokkes til skoler i utlandet, investerer Handelshøyskolen BI tre millioner kroner på å sikre seg 20 ferdige bachelorstudenter med toppkarakterer til skolens masterprogram. Dette skal de fortsette med i minst fem år fremover, skriver Dagens Næringsliv. 
 
– Konkurransen om toppstudentene blir stadig tøffere. De får veldig mange tilbud fra veldig mange skoler. Å ha motiverte stjernestudenter på BI styrker hele fagmiljøet og inspirerer de andre. Derfor tilbyr vi stipend til de aller beste. Jeg ser positivt på konkurranse med utenlandske skoler, men vi trenger toppstudenter hjemme også, sier rektor ved BI i Oslo, Tom Colbjørnsen, til DN. 
 
 

150.000 kroner hver

 
Elisabet Paulsen og Olav Akrawi er to av de i alt 20 studentene ved BI i Oslo som har mottatt skolens nyopprettede stipend. «Presidential Scholarship» skal dekke semesteravgiften for de to årene på masterprogrammet ved BI. Dette har en verdi på i alt rundt 150.000 kroner per hode.
 
Det sto det mellom Copenhagen Business School og å fortsette studieløpet ved BI i Oslo Da Olav Akrawi skulle søke seg til et masterprogram. Han endte opp med å velge BI.  
 
- Jeg har en relevant jobb ved siden av studiene her hjemme. Det er vanskeligere å skaffe seg det i et annet land, sier han til Dagens Næringsliv.
 
I forrige uke begynte han på masterprogrammet i finans, sammen med blant andre Elisabet Paulsen. Hun forteller at hun også var også innom tanken på å ta masteren i utlandet. Hun kom frem til at det er vanskelig å bygge relasjoner til norske bedrifter når man selv sitter i utlandet. 
 
- Med base i Oslo, og tett kontakt med næringslivet gjennom skolen, tror jeg sjansen er større for å finne den rette jobben, og å finne den raskt etter studiene, sier Elisabet Paulsen til DN. 
 
Begge studentene hadde et opphold i utlandet i fjor. Elisabeth Paulsen hadde ett semester i Hong Kong, og Olav Akrawi var i Austin i Texas i fjor. 
 
Olav mener alle har godt av å komme seg ut, og at utvekslingsmuligheter var et kriterium for at han bestemte seg for å studere i Oslo. Elisabeth synes Hong Kong var en fantastisk opplevelse. Studentene jobbet hardt, og arbeidsmiljøet er konkurransepreget og ligger på et høyt nivå, forteller hun.
 
Olav er ikke redd for at en master fra Nydalen skal hindre ham i å få jobber i globale bedrifter. 
 
– Vi går en internasjonal master, sammen med studenter fra ulike deler av verden, og får god erfaring fra det. På kort sikt er drømmen å jobbe i et internasjonalt selskap med base i Norge, sier han til Dagens Næringsliv.