(StudentTorget.no):

Den nye regjeringen var tidlig ute med å ville ønske et lærerløft ved å tilby videreutdanning til flere lærere i landet.
 
Nå har det kommet inn over 7000 søknader fra lærere som ønsker videre utdanning, og over 2000 av de ønsker et løft innen matematikk og naturfag.
 
 – Dette er gledelige tall. En av de største kursendringene i Høyre-Frp-regjeringens aller første budsjett er en offensiv satsing på videreutdanning av lærere. Disse tallene viser at mange dyktige lærere ønsker å bli enda bedre, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.
 
 
Den nye regjeringen har økt det årlige tilbudet av videreutdanning med 1000 studieplasser, fra 2000 til 3000 plasser for dette studieåret. Det samlede regnestykket ligger på 300 millioner kroner og er en del av regjeringens lærerløftKompetanse for kvalitet som skal styrke kvaliteten i utdanningen.
Søknadsfristen for opptak gikk ut 15. mars og det samlede søkertallet var på 7007 søknader. Det mest etterspurte faget var matematikk, med 2194 søkere.
 
– De høye søkertallene til videreutdanning viser at mange lærere vil benytte sjansen til å heve sin kompetanse, særlig i matematikk og naturfag. Det er veldig gledelig. Vi må styrke matematikkunnskapene til elevene i årene som kommer, og da trenger vi topp motiverte og dyktige matematikklærere, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i den samme pressemeldingen.
 
De fleste vil få svar på sin søknad innen 15. april. 450 lærere som skal ta videreutdanning innen matematikk og naturfag kan få tilbud om stipend på 100.000 kroner for 30 studiepoeng, og kan få det i tillegg til full lønn.


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: