(StudentTorget.no):
 
En nasjonal representativ undersøkelse fra Adecco viser at stadig flere studenter angrer på studievalget sitt. Rundt tre av fire angrer, mens halvparten bytter til et annet studie underveis.
 
Direktør for general staffing i Adecco, Hilde Lekven, mener at dette er et stort tap for arbeidslivet.
 
– Skremmende mange endrer retning underveis. Det er frustrerende for de unge, og et hav av tapte årsverk for arbeidslivet, sier Lekven i en pressemelding.
 
 

Velger for tidlig

I undersøkelsen kom det frem at 71 prosent valgte studie- og karriereretning allerede på videregående skole, eller tidligere. Lekven påpeker at det gjerne er først på karrieremessene ved utdanningsinstitusjonene, at studentene får et ordentlig innblikk i yrkesvalget sitt.
 
– Mange møter ikke arbeidsgivere før karrieredagene på studiestedet, men da har de unge allerede bestemt seg. De har valgt et studie basert på hva de trodde om karrieremulighetene sine, ofte uten å snakke med en eneste arbeidsgiver, forteller hun.
 

Anbefaler deltids- og sommerjobb

Adecco mener at deltids- og sommerjobb er en fin måte for å få et godt innblikk i karriereretningen de har valgt. En av fire svarer at det var nettopp gjennom en slik jobb, at de fikk deres første møte med arbeidslivet.
 
– Å slippe til unge gjennom deltidsjobber lar dem oppleve i praksis hvordan det er å jobbe hos deg. De blir kjent med menneskene og bransjen. Gjort riktig er en slik erfaring mer verdifull enn dyre rekrutteringskampanjer, avslutter hun.
 
Undersøkelsen er utført av YouGov på vegne av bemanningsselskapet Adecco. 400 unge mellom 18 og 30 år deltok i spørreundersøkelsen.
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: