(StudentTorget.no):

Hele ni av ti siviløkonomer som fullførte studiene sine ved Handelshøyskolen BI i fjor, fikk jobb innen et halvt år etter at de fullførte utdanningen. I tillegg har de en gjennomsnittlig startlønn på 478 000 kroner. 

Det er Handelshøyskolen BI sin egen arbeidsmarkedsundersøkelse, utført blant 1200 avgangsstudenter, som har kommet frem til tallene.
 
 
 

Begynner å søke før de er ferdige

60 prosent av bachelorkandidatene startet med jobbsøkingen før de fullførte utdanningen. Og 46,9 prosent av disse studentene ble tilbudt jobb før de var ferdige.

Mastergradskandidatene hadde imidlertid litt bedre sjanser for å ende opp i en jobb før endt utdanning. Her oppga 77, 2 prosent av kandidatene at de hadde en jobb å gå til rett etter at de var ferdige på skolebenken. 
 
Det er imidlertid mindre forskjeller mellom bachelor- og mastergradsstudentene etter et halvt år. Hvor 80,6 prosent av de med bachelorgradutdanning var i jobb, og 89, 7 prosent av mastergradskandidatene.
 
 

Nesten 80 000 kroner i forskjell

Tallene fra arbeidsmarkedsundersøkelsen viser også at det lønner seg å investere to år til på skolebenken.
 
Mens de med mastergradsutdanning hadde en gjennomsnittlig startlønn på 478 000 kroner, bonuser inkludert, fikk kandidatene med bachelorgrad litt over 400 000 kroner.
 

LES OGSÅ: Hvordan planlegge masteroppgaven: Les ekspertens svar

 

Tar igjen sivilingeniørene

Lønnsforskjellene mellom ferske sivilingeniører og siviløkonomer ligger på rundt 50 000 kroner i startlønn, ifølge fagforeningene Econa og Tekna. Etter cirka tre år, snur imidlertid forskjellene til økonomenes fordel. Hvor Econa regner med at lønnen til økonomene har økt med rundt 150 000 kroner. Etter dette år fortsetter lønnsgapet mellom økonomene og ingeniørene.
 
Siviløkonomene som har arbeidet i tre år, oppgir at de tjener gjennomsnittlig 591 000 kroner i året, mens årslønnen blant sivilingeniørene ligger på rundt 579 000 kroner etter samme tidsperiode.
 

LES OGSÅ: Flere jobber gratis for å få arbeidserfaring

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: