(StudentTorget.no):

Som tidligere år, må søkere ha høye poengsummer for å få plass på studier som medisin, rettsvitenskap og psykologi. I år er det i tillegg blitt vesentlig vanskeligere å komme inn på informatikk, lektorprogrammet og flere av de samfunnsvitenskapelige utdanningene. Rektor er glad for at mange ønsker seg til UiO.

– Det er godt å se at søkerne orienterer seg mot nye fagfelt for vi trenger gode studenter i alle fag. Gjennom våre utdanninger skal studentene bli de fremste fagfolkene i morgendagens arbeidsliv og forskning, sier rektor Ole Petter Ottersen.


For eksempel øker poenggrensen til Internasjonale studier fra 55,6 i 2016 til 56,4 i ordinær kvote i år. Også Lektorprogrammet blir stadig mer attraktivt og i år må søkere til studieretningen kultur og samfunnsfag ha 53,4 poeng i ordinær kvote mot 51,3 i 2016.

Les også: Vil forby ansiktsdekkende plagg ved høgskoler og universiteter

Norges mest attraktive studium

For å få plass på det nye studieprogrammet Informatikk: digital økonomi og ledelse (DigØk), må du ha hele 62,1 poeng i ordinær kvote. I år er DigØk det mest attraktive studiet i Norge. Til resten av UiOs informatikkutdanninger, må du ha godt over 50 poeng i ordinær kvote for å få tilbud om plass.


– UiO har virkelig befestet sin posisjon som det mest attraktive breddeuniversitetet i Norge de seneste årene. Vi har gode utdanninger som gir gode jobbmuligheter. I tillegg er vi flinke til å synliggjøre hva vi står for innen utdanning og forskning, sier Ottersen.


I år hadde UiO søkerrekord med 18 450 førstevalgssøkere og 4% økning fra i fjor. 11 198 får tilbud om studieplass og studiestart er mandag 14. august.

Topp 10 studieprogrammer, poenggrenser 2017 for UiO

Studium Førstegangskvote ordinær kvote
1 Medisin, start høst 60,2 68,5
2 Medisin, start vår 58,8 67,5
3 Psykologi profesjon, start vår 56,6 66,1
4 Odontologi 56,8 65,3
5 Psykologi profesjon start vår 54,8 64,3
6 Informatikk: digital økonomi og ledelse 51,9 62,1
7 Rettsvitenskap, start høst 54,2 61,3
8 Rettsvitenskap, start vår 51,9 59,2
9 Nordisk, særlig norsk språk og litteratur, årsenhet Alle 59,2
10 Master i klinisk ernæring, start høst 52,2 59,0

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: