(StudentTorget.no):

Forkurset i matematikk er et tilbud til studenter som ønsker å ta lærerutdanning, men ikke har gode nok karakterer i matematikk fra videregående. For å ta utdanning som lærer er minstekravet at man har karakteren 4 i matematikk. Av 441 studenter som dukket opp på eksamen, var det bare 149 studenter som nådde opp til kravet om en firer i matte, melder nettavisen Khrono. På forkurset regnes bare karakterer fra fire og oppover som bestått. Selv om strykkarakteren var ganske høy i år, var den faktisk enda høyere i fjor, da hele 75 prosent strøk på eksamen. 

Les også: Flertallet fullfører ikke studiene på normert tid

Uenige om ordningen

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener man ser en fremgang fra fjoråret, og har ingen planer om å skrote ordningen med det første.

– Dette var en ny ordning i fjor og vi hadde en del usikkerhet rundt eksamen og sensur, men på meg virker det som vi har klart å rydde opp i dette og at både forkurs og eksamen har vært avviklet greit, sier han til nettavisen Khrono og legger til at ordningen med forkurs etter hans mening fungerer som en sikkerhetsventil knyttet til opptak og som en alternativ vei til å komme inn på lærerutdaninngen for de som er ekstra motiverte for dette.

Les også: Hedda skal lede organisasjonen i sitt hjerte

Pedagogstudentene ved leder Hedda Eia Vestad er imidlertid kritiske til ordningen, og mener at regjeringens politikk fører til at den norske skolen går glipp av dyktige lærere.

– Pedagogstudentene mener at regjeringen bommer og bruker feil metode for å sikre at vi får gode lærere i fremtiden ved å stille spesielle karakterkrav kun i matematikk. Vi ser fremdeles at forkurset fungerer dårlig og at Regjeringen må fjerne karakterkravet i matematikk, sier Vestad.

Klikk her for å se studentrabatter i Norge