(StudentTorget.no):

Gjennomsnittsalderen for pianostemmere i Norge er godt over seksti år, og siden 2010 har det ikke vært noen aktuell utdanning på feltet, hverken i Norge eller andre steder i Europa. Med over en halv million pianoer rundt i landet, sier det seg selv at det ville blitt mange skingrende sure toner hvis pianostemmerne skulle dø ut.

Pianostemmer Bjørn Ola Bakke tok initiativ til å gjøre noe, og kontaktet Norges musikkhøgskole. Etter mye arbeid og politisk lobbyvirksomhet, kom meldingen i desember 2016 om at Regjeringen, KrF og Venstre var blitt enige om å bevilge penger til oppstarten av en pianostemmerutdanning på Musikkhøgskolen.

– Det var helt avgjørende å komme i gang. Med en gjennomsnittsalder på 62-63 år på de eksisterende pianostemmerne var det i siste liten for ikke å dø ut. Det må jo også være noen igjen til å lære fra seg. Nå ser vi fremtiden lyst i møte! sier førsteamanuensis Bjørn Ola Bakke.

Les også: Triste sanger kan være en fin start på dagen

Mandag 21. august klippet rektor Peter Tornquist pianostrengen og pianoverkstedet med Bjørn Ola Bakke som førsteamanuensis ble innviet.

Pianostemmerutdanningen er toårig, gir 120 studiepoeng og fører fram til en ny grad, høgskolekandidat. Opptakskrav er generell studiekompetanse. Søkerne må gjennomføre den samme gehør- og teoriopptaksprøven som til de fireårige bachelorstudiene. I tillegg må de gjennom en tilpasset lytteprøve, en håndsverksprøve og intervju. Av 57 søkere til pianostemmerutdanningen, fikk 5 tilbud om plass. De begynte sist mandag.

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: