(StudentTorget.no):

Onsdag slo Oslo tingrett fast at Westerdals School of Communication i en årrekke har overfakturert studentene ved skolen. Nå er Westerdals dømt til å betale 29 millioner kroner til studentene som gikk til rettsak mot skolen. I tillegg må Westerdals betale saksomkostningene på over fire millioner kroner.

Saken gjelder krav om tilbakebetaling av skolepenger fra og med høsten 2003 til og med våren 2012, ved daværende Westerdals School of Communication. I tingretten er de tidligere studentene gitt medhold i sitt krav om tilbakebetaling.

– Alle elevene er kjempelykkelige over å ha blitt trodd på av retten og over at det har blitt gjort en så grundig jobb med den domsavsigelsen. Dommerne har gått kjempegrundig gjennom både sakens faktum og jussen, og konkludert med at elevene har hatt rett stort sett hele tiden, sier talsmann for saksøkerne Erling Løken Andersen til NRK.

Les også: Westerdals tilbakebetaler 42 millioner til Kunnskapsdepartementet

Westerdals: – Trenger tid

– Vi har akkurat mottatt dommen, og nå trenger vi først tid til å studere den. Tingretten har gitt saksøkerne medhold i kravet om tilbakebetaling (29MNOK), men ikke i kravet om prisavslag, forteller rektor ved Westerdals Oslo ACT, Tine Widerøe.

Hun fortsetter:

– Vårt fokus er – og vil fortsatt være – å sørge for at dagens studenter ikke blir skadelidende som følge av historiske forhold på den tidligere skolen Westerdals School of Communication.

Westerdals skriver i en pressemelding at de aldri ønsket å måtte gå gjennom en slik prosess mot tidligere studenter, men at man besluttet å la domstolen prøve saken da søksmålet fra studentene kom. Westerdals melder at de vil gå gjennom dommen grundig og vurdere veien videre.