(StudentTorget.no):

Den 14. juni fikk de 18 andreårsstudentene ved jusstudiet på Universitetet i Oslo karakteren for vårsemesteret. Tolv dager senere fikk de derimot beskjed om at de hadde fått for god karakter. Alle de 18 studentene ble satt ned en karakter.
 
Allerede på fredag ble karakterene fjernet uten at studentene fikk beskjed om årsaken.  
 
En av studentene som Aftenposten har snakket med fortalte at hun fikk følgende respons på e-post da hun ringte informasjonssenteret:
 
«Fakultetet har avdekket at det ikke er samsvar mellom karakteren sensorene har satt på din besvarelse (….) og karakteren som er registrert i Felles Studentsystem».
 
Og videre:
 
«Dette innebærer altså at den registrerte karakteren blir satt tilbake ett nivå».
 
 
 

Tar selvkritikk

 
På Det juridiske fakultet legger de seg fullstendig flate for hendelsen.
 
- Det er fryktelig leit. Jeg hadde nettopp en av dem på tråden. Hadde det vært meg hadde jeg vært lei meg, skuffet og sinna. Det er helt naturlig. Jeg skjønner det så godt, sier prodekan Kåre Lilleholt til Aftenposten.
 
Han kan ikke med sikkerhet si hva som har skjedd.
 
- Det må ha skjedd et uhell her. Vi kan ikke 100 prosent rekonstruere hva som har skjedd, men vi kan utelukke mer systematiske feil. Det må være et enkeltstående uhell. Når det rammer såpass mange kandidater, er det nok fordi de står etter hverandre på eksamensprotokollen. Det er ikke grunn til å tro at det er mange feil som er gjort, men at det er en feil som rammer mange, sier han.