Både NHH og BI er på lista i Financial times årlige rangering over de beste siviløkonomistudiene i Europa.

Financial Times har nå publisert sin årlige rangering av de beste siviløkonomistudiene. Både NHH og BI er med. NHH ligger på 43. plass, skolen har falt tre plasser siden fjorårets kåring, mens BI ligger på 64. plass.

- Stadig flere utdanningsinstitusjoner melder seg på Financial Times-listen. Langt i fra alle opplever å komme med. Vårt langsiktige mål er å klatre. Vi har tatt grep som skal styrke oss på sikt, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen til bi.no.

LES OGSÅ: Nå kan det være lurt å binde studielånsrenta

 

Sveits på toppen

Helt på toppen troner Universität St. Gallen (HSG) som ligger i Sveits. Universitetet er et av verdens lendende universiteter innen økonomiske og juridiske fag.

Av de nordiske skolene må vi opp til plass nummer 17 for å finne det første, her ligger Stockholm School of Economics.

LES OGSÅ: Dette må du huske før du skal studere i utlandet

 

Mange kritierier

Et bredt spekter av kritierier ligger til grunn for rangeringen, blant annet gjennomsnittslønn som ferdig utdannet, hvor raskt man klatrer på karrierestigen og jobbmuligheter i utlandet.


Andre utdanningsinstitusjoner som er med i rangeringen, opplever også å falle i plassering på listen, som NHH, som har falt tre plasser siden i fjor. Handelshøyskolen i København faller hele 16 plasser, ned til 38. plass, mens Stockholm School of Economics i fjor var på plass nummer 14, mot årets 17. plass.

- Norske reallønninger for høyt utdannede er lite konkurransedyktige i internasjonal målestokk når Financial Times sammenligner lønn med andre land. Likeledes er det relativt få nordmenn som jobber utenlands. Det er et kulturelt problem vi sliter med på linje med norsk næringsliv, forklarer rektor ved NHH, Jan I. Haaland til handelshøyskolens internavis, Paraplyen.