(StudentTorget.no):

Studenter som har vært under barnevernets omsorg har til nå ikke fått mulighet til å ta opp studielån. Grunnen til dette er at barn som offentlig støtte til livsopphold gjennom barnevernet, ikke skal motta annen type støtte til livsopphold.


Nå snur derimot regjeringen. Når statsbudsjettet legges fram senere torsdag, kommer regjeringen med en endring som sørger for at barnevernsbarn får motta støtte fra Lånekassen, skriver Aftenposten.

Rundt 5000 unge som bor hos fosterforeldre eller på institusjoner mottar i dag ettervern gjennom barnevernet. Siden man allerede er inne i systemet hvor man mottar offentlig støtte til livsopphold, har man ikke mulighet til å motta stønad fra Lånekassen

- Ordningen har vært litt firkantet, og er blitt oppfattet som isolerende. De er ikke blitt behanlet slik som andre studentene. Nå har vi muligheten til å hjelpe tidligere barnevernsbarn med noe av det viktigste for å mestre livet som voksen: Å ta utdanning, sier forskning- og høyereutdanningsminister Tora Aasland.


Den nye ordningen vil gjelde fra skoleåret 2012/2013. Og gir studenter under 23 år som fortsatt er under barnevernets omsorg rett til å å ta opp studielån på samme måte som studenter som bor hjemme hos sine egne foreldre har mulighet til.
 

Landsforeningen for barnevernsbarn har jobbet lenge for denne endringen, og er glade for beslutningen.

- Dette er vi kjempeglade for. Denne gruppen har falt mellom to stoler i ststemene hittil, sier Ruzzel Abueg, styreleder i Landsforeningen for barnevernsbarn til Aftenposten.