(StudentTorget.no):

Mandag 27. januar går Norgesmesterskapet i aksjehandel av stabelen, som vil gå over de neste seks ukene. I fjor deltok nesten 17.000 personer fra hele landet.

Deltakerne investerer 100.000 fiktive kroner, men med reelle børskurser. Vinneren er den som over seks uker har oppnådd høyest avkastning. Konkurransen er lett å gjennomføre, samtidig som den er svært realistisk. Dette gjør at konkurransen tiltrekker både profesjonelle og «amatører».

Den som vinner konkurransen stikker av med en tur til Wall Street sammen med Nordnet, en pengepremie på 30.000 kroner og en VAIO Tap 11 fra Sony. Videre vil hver ukesvinner premieres med produkter fra Sony og Nespresso.


Dette er ikke minst også en god anledning til å lære seg om hvordan aksjemarkedet fungerer og for å få verdifull praktisk erfaring fra bransjen. Du vil også få mulighet til å konkurrere mot bransjens dyktigste, deriblant den anerkjente daytraderen Svend Egil Larsen og meglere fra Trendtech og Prize Capital Markets.

Nytt for neste runde er også at man kan etablere liga-system og dermed konkurrere direkte mot venner eller kollegaer.

- Vi er positive til at våre studenter deltar i slike konkurranser, sier tidligere rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås, Hans Fredrik Hoen til E24.

Uttalelsen kommer som respons etter at forelesere ved NMBU startet et initiativ hvor deres studenter ble oppfordret til å lære mer om aksjer ved å delta på Unge Aksjonærers konkurranse «studenter på børs».


Rektoren ved Universitetet i Nordland (UiN) mener at slike konkurranser kan være et fint initiativ for studentgrupper fra ulike læresteder til å utveksle god kunnskap om faget de studerer.

- Jeg anbefaler gjerne økonomistudenter på UiN, og ellers rundt i Norge, å ta aktiv del i slike børskonkurranser. Den beste måten å få teoretisk stoff «under huden» er ved å praktisere det man lærer i teoribøkene, forteller Pedersen til E24.

Norgesmesterskapet starter allerede på mandag, og deltakere kan melde seg på allerede i dag!
Påmelding og mer informasjon om Aksje-NM kan du finne her.

Mer informasjon om Aksje-NM finner du her (www.e24.no/aksje-nm).