(StudentTorget.no):

Tidsminister, eller næringsminister Monica Mæland er ansvarlig statsråd for Justervesenet, og har ved hjelp av Justervesenets atomur, full kontroll på nøyaktig tid.

Natt til søndag gir Mæland timen som ble borte i mars tilbake til folket.

 – Natt til søndag kan alle sove en time lenger. Det gjør vi fordi både vi og alle i de fleste nabolandene våre liker å nyte de lyse sommerkveldene, sier tidsministeren.

 

LES OGSÅ: Slik møter du mørketiden med et smil

 

Norge har praktisert sommertid siden 1980, men hvilken vei skulle vi skru klokka igjen?

En grei huskeregel er at klokka alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså, en time tilbake på høsten (mot sommeren) og en time frem på våren (mot sommeren).

Dermed skal vi natt til søndag 26. oktober 2014, stille klokka bakover én time fra klokken 03.00 til 02.00.
Forhåpentligvis husker utestedene dette og holder dørene åpne en time lengre!

 

LES OGSÅ: 40 funfacts om skjegg og annen moro

 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: