(StudentTorget.no):

Prosjektet begynte da en gruppe NTNU-studenter signerte kontrakten om sommerjobb i september 2015. I løpet av det kommende året deltok de på Capra Consultings konsulentskole med både kursing og teambuilding.


Et av oppdragene i løpet av våren var å velge seg en veldedig organisasjon de hadde lyst til å jobbe med som et eget sommerprosjekt. I samråd med erfarne konsulenter i Capra Consulting falt valget på Dråpen i Havet, en organisasjon som sender ut frivillige for å ta i mot og bistå båtflyktninger som ankommer Hellas.


– Vi ønsket å gjøre noe for en mindre aktør, som gjør en stor forskjell i verden. Vi ser at Dråpen i Havet på kort tid har skapt stort engasjement og gjør en utrolig bra jobb for mennesker på flukt. Derfor ønsket vi å gi denne tekniske «gaven» nettopp til dem, forteller NTNU-studenten Nora Hansen.

LES OGSÅ: Legg grunnlaget for jobbsøkingen allerede i studietiden

Unik nødhjelp

Studentene har bidratt med å styrke hjelpeorganisasjonens daglige arbeid på flere områder. De har vært med å forbedre formidlingen av kjernebudskapet deres og synliggjøre muligheter for å bidra med hjelp. De har også hjulpet med å utvikle et nytt system for å administrere drift og frivillige, samt utviklet en nettside som gjør det lettere for frivillige å melde seg på og som trigger givergleden.


– Hjelpen vi har fått fra Capra Consulting og studentene har vært helt unik. Det har gitt organisasjonen et stort løft og gjort oss mer profesjonelle og mye mer brukervennlige. Det har vært en fryd å jobbe med studentene og støtteapparatet rundt disse. De har vist initiativ, engasjement og stor forståelse for våre behov, sier Trude Jacobsen, generalsekretær i Dråpen i Havet.

LES OGSÅ: Flere studenter jobber gratis for å få arbeidserfaring

Gode verdier, store utfordringer

Studentene har gjennom ukene fungert som et selvstyrt team med frie tøyler. De har ledet det meste av prosjektet selv, inkludert valg av teknologi, rammeverk og prosess. Dette har gitt teamet muligheten til å utforske de mest moderne webrammeverkene.


Gjennom sommeren har de blitt fulgt opp av mer erfarne konsulenter i Capra Consulting. De har stilt opp med støtte, veiledning og kvalitetskontroll. Både for å sikre kvaliteten på «gaven» til Dråpen i Havet, men også for å bidra til studentenes personlige og faglige vekst. Dette har skapt et enormt engasjement hos studentene.


– Mange bedrifter snakker mye om hva vi skal jobbe med i fremtiden, og ikke så mye om for hvem og hvordan. Å jobbe for gode verdier og med store utfordringer er noe jeg vil fortsette med i fremtiden, sier NTNU-studenten Ada Lea.

LES OGSÅ: Internships – en døråpner til arbeidslivet

Disse utgjør studentteamet hos Capra Consulting:

  • Nora Hansen fra Bergen, studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU
  • Ada Lea fra Haugesund, studerer Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU
  • Sondre Basma fra Ytre Enebakk, studerer Datateknologi ved NTNU
  • Adrian Alexander Eriksen fra Sandnessjøen, studerer Kommunikasjonsteknologi ved NTNU
  • Morten Vaale Noddeland fra Asker, studerer Informatikk ved NTNU
  • Kristoffer Kjørlaug Larsen fra Stavern, studerer Datateknologi ved NTNU
  • Stein-Otto Svorstøl fra Lier, studerer Datateknologi ved NTNU

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet