(StudentTorget.no):

Tirsdag 4. juni vedtok et samlet storting en endring i universitets- og høyskoleloven som gir lovfestet rett til studentombud for alle studenter. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener at dette er viktig for norske studenter, og en nødvendig oppfølging etter #MeToo.

 

– En enormt viktig dag for oss studenter. Et samlet storting har i dag endelig formelt fulgt opp studentene. Vi vet at hver fjerde student er blitt utsatt for seksuell trakassering i studietiden. Dette vedtaket bedrer studenters rettsikkerhet betraktelig, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder i Norsk studentorganisasjon.

 

Marianne Høva Rustberggard er studentombud ved Universitetet i Oslo. Da hun tiltrådte stillingen i februar 2013 var hun Norges første studentombud. Selv om majoriteten av studenter i Norge har hatt tilgang på et studentombud en stund, synes hun det er positivt at det nå blir likt for alle.

 

– Samtidig vil jeg også trekke frem viktigheten av at eksisterende ordninger får en beskyttelse, sier hun til StudentTorget.no.

 

Et studentombud er en uavhengig bistandsperson som har som oppgave å gi studenter råd og hjelp i saker knyttet til studiesituasjonen. Rustberggard forklarer at deres jobb er å bidra til at studenters rettigheter ivaretas, uten at det skal føre til fordel for den enkelte.

 

– Vi tilbyr uavhengig juridisk veiledning i saker som angår studiesituasjonen. Vi kan også bidra til å løse saker på riktig nivå, dersom vi ser et potensiale for det. Studenter kan ha fortrolige samtaler med oss, dersom de for eksempel vurderer å si fra om kritikkverdige forhold, sier Rustberggard.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: