(StudentTorget.no):

Tirsdag 4. juni vedtok et samlet storting en endring i universitets- og høyskoleloven som gir lovfestet rett til studentombud for alle studenter. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener at dette er viktig for norske studenter, og en nødvendig oppfølging etter #MeToo.

 

– En enormt viktig dag for oss studenter. Et samlet storting har i dag endelig formelt fulgt opp studentene. Vi vet at hver fjerde student er blitt utsatt for seksuell trakassering i studietiden. Dette vedtaket bedrer studenters rettsikkerhet betraktelig, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder i Norsk studentorganisasjon.

 

Marianne Høva Rustberggard er studentombud ved Universitetet i Oslo. Da hun tiltrådte stillingen i februar 2013 var hun Norges første studentombud. Selv om majoriteten av studenter i Norge har hatt tilgang på et studentombud en stund, synes hun det er positivt at det nå blir likt for alle.

 

– Samtidig vil jeg også trekke frem viktigheten av at eksisterende ordninger får en beskyttelse, sier hun til StudentTorget.no.

 

Et studentombud er en uavhengig bistandsperson som har som oppgave å gi studenter råd og hjelp i saker knyttet til studiesituasjonen. Rustberggard forklarer at deres jobb er å bidra til at studenters rettigheter ivaretas, uten at det skal føre til fordel for den enkelte.

 

– Vi tilbyr uavhengig juridisk veiledning i saker som angår studiesituasjonen. Vi kan også bidra til å løse saker på riktig nivå, dersom vi ser et potensiale for det. Studenter kan ha fortrolige samtaler med oss, dersom de for eksempel vurderer å si fra om kritikkverdige forhold, sier Rustberggard.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: