8 av 10 spillere i eliteserien fortsatte ikke utdanningen etter  videregående skole.

- Jeg satser alt på fotball. Gjør man det bra, ramler pengene inn i kassen. Da trenger man ikke utdanning.

Denne uttalelsen kommer eliteseriespiller Marcus Pedersen i Strømsgodset FK med til Aftenposten, og han er ikke alene om å ha denne innstillingen i fotballmiljøet.

I en sak fra pressebyrået NTB kommer det frem at bare 20 prosent av de totalt 372 som spiller fotball på heltid i Norge, tok videre utdanning etter videregående.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen synes tallene er oppsiktsvekkende.

- Jeg er overrasket over tallene, og jeg synes de er oppsiktsvekkende. Jeg tror også at fotballspillere kan bli bedre utøvere dersom de for eksempel tar en utdanning ved siden av fotballen, sier kunnskapsministeren til Adresseavisen.

 

Skremmende utvikling

Hos Norske Idrettutøveres Sentral Organisasjon (NISO)
er også skepsisen til mangel på utdanning hos eliteseriespillere stor.

- Utviklingen er skremmende. Som fotballspiller er du ferskvare. Interessen fra publikum og mediene kan være enorm. Men så går du ut på dato og da er det ingen som bryr seg, advarer NISO-leder Joachim Walltin til NTB.

Vålerengas sportsdirektør Truls Haakonsen sier til Aftenposten at lønn betyr mye, og at derfor kommer utdanning for mange i andre rekke.

- Mange hos oss tjener et sjusifret beløp i året. Da forventer vi å være førsteprioritet, men vi ønsker å legge til rette for utdanning.

På kvinnesiden er det bare 2,9 prosent som spiller fotball på heltid. Hele 34,6 prosent av spillerne tar høyere utdanning ved siden av livet som fotballspiller.

Kilde: NTB

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: