(StudentTorget.no):

Ti festivaldager på studenterhjemmet fylles først og fremst med revyvisninger, men også konserter, foredrag, quizer, trubadurer, speed-dating, story-slam, standup-slam og servering i kjellerens fem temabarer. Vi tilbyr alt fra Koraften til Erotisk Aften, og i år legger vi til temadagene Utdanningsvitenskapelig- og Realfaglig Aften på programmet. Studentfestivalen bygger på Blindernrevyens 86 år gamle revytradisjon. Årets revy heter «Full Makt» og blir den 39. i rekken.

UKA på Blindern muliggjøres av en imponerende dugnadsvilje fra «Brukets» 220 studenter. Det hele koordineres av UKEstyret, med UKEsjef Marthe Helene Sandli i spissen. I forberedelsen til festivalen snus studenterhjemmet på hodet. Det snekres rekvisitter, lokaler dekoreres, saftdispenseren sprites opp og scener rigges i hver ledige krok. Vakker sang, høyrystede stemmer og latter baner vei gjennom lukkede dører når skuespillerne øver iherdig på det som skal bli den “beste Blindernrevyen noensinne”. Vår kjære gymsal blir totalforandret og ydmykt omdøpt til UKA Spektrum, som senere igjen forvandles til Spektrum Bar. Ulka Scenen tilbyr intimkonserter hver kveld, og i år for andre gang – Open Mic, som er strategisk plassert på programmet under Koraften.


Når kvelden nærmer seg og artistene begynner å by på stemning, åpner Spektrum Bar i samme lokale som UKA Spektrum. Denne baren er en av fem barer som alle stiller opp med forfriskende drikke og god mat når det trengs. I studenterhjemmets eget barlokale Billa Bar blir det Las Vegas-stemning. Galleriet Bar rigges opp i Musikksalongen og tilbyr Munch-kunst, flygel og drinkmiksing i skjønn forening. Romerbadet åpner seg for gjestene som den brune puben Ulka, og senere på kvelden vil Dolly Bar være stedet å gå for sultne studenter. Selv en tur på unisex-toalettet blir en fest. Mellom fredede pissoarer fra 20-tallet står et piano som ypper til allsang. Toaletturen blir gjerne lengre enn planlagt da få klarer å rive seg løs fra Disneysanger eller kjenningslåter fra topplisten. Her finnes noe for enhver smak!

LES OGSÅ: Treningssentre i Oslo

Årets headlinere er Honningbarna og Comet Kid som er klare for å skape stemningsfulle og uforglemmelige kvelder for Oslo-studentene. På konsertplakaten står også I Was Before, Wingsuits og Amish Plow.


«UKA på Blindern 2017» arrangeres fra 01. til 11. februar ved Blindern Studenterhjem. Velkommen skal dere være!

Klikk her for å se studentrabatter i Norge