Studentenes hus er en bra yngleplass for blårussen, bare synd resten av Oslos studenter ikke får delta på moroa.

 

Det blir ofte slått på stortromma i forbindelse med BI-studenter, og det skulle bare mangle at de ikke hadde en gedigen studentbar midt i Nydalen. "Studentenes Hus" inneholder ølbaren "Loco", restauranten "Kokkamok" og storsalen som logisk nok heter "Storsalen".

 

STUDENTENES HUS

BI-studentene i Nydalen
Adresse: Nydalsveien 15/17

Åpningstider:  Tirsdager og torsdager: 20.00 - 03.00

Ølpris: 0,5L 32 kr

Spesielt: Konserter, temafester

Skole: BI Oslo

 

 

 

Øltørste og spente som trommeskinn nærmet vi oss den gigantiske lagerbygningen, en stormfull tirsdagskveld. Etter en noe fiendtlig velkomst i døra, siden utsendte ikke var BI-studenter (gud forby!), kom vi oss omsider inn i bygningen.

I kveld er det Loco som er stedet, og vi observerer at bartenderne hos  Kokkamok ser noe molefunkne ut.  Førsteinntrykket er knallrødt og romslig, men det finnes likevel skuffende få sitteplasser. Hvis alle BI-studentene en dag skulle bestemme seg for å dra hit samtidig, ville det blitt katastrofe. Men det er vel ingen risiko.

Uansett snakker vi stor danseplass, et antall sittegrupper med sofaer, noen bord for stående gjester og barkrakker langs veggene.  Drikkeutvalget sprer seg over flere ølsorter og rusbrus. Prisen ligger like over 30, og det er en grei studentpris. Muntre arbeidere i sorte t-skjorter jobber iherdig, så iherdig at vi nesten går utifra at de får lønn for strevet.

Selvom de danseglade sjelene har stor plass å boltre seg på, er det ingen som lar rockefoten ta overhånd ikveld. Stemningen er noe spent, og alles blikk retter seg med jevne mellomrom mot den store scenen som er plassert fremst i lokalet. Den er stor, ruvende - og vi skjønner at det skal hende noe stort på den. Ikveld er det bandet "Rover" som skal løfte taket. Musikken før bandet kommer på scenen legger vi nesten ikke merke til, noe som sier oss at den kunne vært bedre. 

BI-puben er ikke et sted du kan finne deg nye sjelefrender. Her har man venner fra før, og holder seg til dem. Vi føler oss i allefall ikke videre velkomne, der vi fra utsiden observerer klikkene med billedskjønne jenter og gutter i en trendy harmoni. Det kan også konstateres at den velkjente Mette Marit-knuten på skjerf, fortsatt er in - blant guttene, må vite.

Noe som i utgangspunktet er "Studentens Hus"' svakhet er jo at det ligger nokså øde, sammenlignet med de andre studentpubene i sentrum. Men for en hardbarket BI-student som har bosatt seg i nærheten, er det nok en god yngleplass - hvor man kan mingle med resten av blårussen.