(StudentTorget.no):

Høyere krav til utdanning og kompetanse i et globalt arbeidsmarked, gjør at flere velger å gå tilbake på skolebenken for å få en høyt ansett Masters in Business and Administration (MBA).

MBA-programmet er et masterprogram i økonomi og ledelse som fullføres i løpet av ett eller to år. De som tar en MBA er gjerne i høyt ansette topplederstillinger, eller på god vei mot en.

LES OGSÅ: Her vil næringslivet at du skal ta utenlandsstudiene

- De fleste har en lang formell utdannelse, og ønsker faglig påfyll for å få større strategisk forståelse. Hovedformålet er å introdusere perspektiver som de kan anvende på praktiske problemstillinger. Det veldig praktisk rettet studium, sier Tore Hillestad, fungerende direktør for NHH Executive til Dn.no.
 
I Norge tilbys dette kun som et deltidsstudium og prislappen for å ta MBA-graden ved Handelshøyskolen BI er på svimlende 375 000 kroner. Drar du derimot til Universitetet i Nordland kan du få det helt gratis.
DN skrev tidligere i uken om sønnen til Kjell Inge Røkke, Kristian Monsen Røkke (32), som nettopp har fått sitt Executive MBA-vitnemål ved prestisjetunge Wharton, handelshøyskolen ved University of Pennsylvania i USA. Kristian har ved siden av å studere til sin MBA-grad ledet Aker Philadelphia Shipyard. Prislappen på graden ligger på litt over 800 000 kroner, og da er ikke kost, losji og studiemateriell medregnet.
 
Flere andre toppledere i Norge har sett gunstigheten av å ta en slik grad for å sikre seg kompetansen til å lede store selskaper. Både NHO-sjef Kristin Skogen Lund og Statoils Helge Lund har begge gått på MBA-programmet til den kjente økonomiskolen i Frankrike – INSEAD
 
Harvard Business School regnes som den beste og vil koste lommeboken litt under én million kroner for et toårig masterprogram hvor alle utgifter er dekket.
 
Dyr utdanning sier du? Vel, ifølge The Financial Times har kandidater med en fullført MBA-grad en relativ stor lønnsøkning etter at de er ferdige. Bare ved Harvard og Stanford har kandidatene en gjennomsnittlig lønnsøkning på 113 og 100 prosent etter at de har fått vitnemålet sitt.
Lyst til å bli toppleder med høy lønn? Ifølge Financial Times er dette de topp 10 beste MBA-programmene på verdensbasis, og hva det vil koste lommeboken din:
 
Plass Sted Pris i NOK
1 Hardvard Business School, USA 350 011,-
2 Stanford Graduate School of Business, USA 367 846,-
3 London Business School, England 645 210,- (totalt)
4 University of Pennsylvania: Wharton, USA 405 508,-
5 Columbia Business School, USA 375 414,-
6 INSEAD, Frankrike og Singapore 508 250,- (totalt)
7 IESE Business School, Spania 284 416,- 
8 MIT: Sloan, USA 365 260,-
9 University of Chicago: Booth, USA 365 736,-
10 Yale School of Management, USA 361 307,-
 
Prisene er hentet fra utdanningsstedets nettsider og gjelder per skoleår hvis ikke annet er oppgitt.
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: