D u har sikkert vært der selv: Når man vurderer å søke utdanning i utlandet, er det helt avgjørende å finne tilstrekkelig informasjon for å gjøre det riktige valget.

Én ting er å lese om studietilbudene som finnes, hvordan man søker og hvordan undervisningen foregår, men minst like viktig er det å få et realistisk innblikk i hvordan studenttilværelsen vil bli.

Den beste måten å få denne informasjonen på, er gjennom førstehånds informasjon fra andre nordmenn som studerer der i dag, eller som har studert der tidligere. 

Ved å stille opp til et intervju, sende videobidrag eller fotoserier fra studiestedet ditt, vil du kunne bidra til at andre kan gjøre et riktig valg av studieland!

 

Her er hvordan du kan bidra:

 

Studentintervjuer

StudentTorget publiserer jevnlig intervjuer med nordmenn som studerer på ulike studiesteder i alle tenkelige land rundt om i verden.

Her svarer utenlandsstudentene på faste spørsmål som dreier seg om alt fra valget av studieland, søknadsprosessen og studiehverdagen, til hva de gjør på fritiden, hvordan studentmiljøet er og hvilke tips de har til nye studenter.

Dette gir et unikt innblikk i hva som venter dem som vurderer å søke seg til samme sted.

Det publiserte intervjuet er også en fin anledning til å holde venner og familie oppdatert om hvordan du har det! Intervjuet foregår skriftlig per e-post, og du står fritt til å svare når det passer deg best.

Intervjuet vil bli publisert på StudentTorget.no og Studievalg.no.


 

Ønsker du å stille opp på intervju? Ta kontakt med oss på e-post redaksjonen@studenttorget.no

 

Her kan du se eksempler på tidligere intervjuer med norske studenter i utlandet:

Lilly i Budapest

Hedda i Hong Kong

Ann-Cathrine i England

Laura i Australia

Line i Italia

Signe i Nederland  

LES OGSÅ: Anders er på utveksling i Mexico City i Mexico

 

Hva med å lage en video fra studiestedet ditt?

Hvis du har en smarttelefon eller et kamera, har du alt du trenger for å gi et unikt innblikk i hvordan det er å studere i ditt studieland.

Du kan for eksempel filme fasilitetene på campus, stemningen på studentfestene, de eksotiske omgivelsene i studentbyen, de norske studentenes 17. mai-feiring.

Eller hva med å intervjue deg selv om studenttilværelsen i ditt studieland – alt dette og annet innhold du mener kan være spennende vil ha stor nytteverdi for alle som vurderer å studere på samme sted.

 

Når du har filmet innholdet som du ønsker å dele med våre lesere, kan du sende råmaterialet til vår filmredaktør, som redigerer innholdet for deg.

Du trenger altså ikke ha noen erfaring med filming eller videoredigering for å gjennomføre dette.

 

Den ferdig redigerte videoen vil så publiseres på StudentTorget.no og Studievalg.no.

Samtidig får du en ferdig redigert video som enkelt kan deles med familie og venner i sosiale medier eller per e-post.


 

Ønsker du å bidra med video fra studiestedet ditt? Ta kontakt med oss på e-post redaksjonen@studenttorget.no

 

Her kan du se et eksempel på en video fra Stine Austgulen, som studerer i Colorado, USA:

LES OGSÅ: Silje har tatt årsstudium i spansk kultur i Barcelona

 

Fotoreportasjer fra studiestedet ditt

Som du sikkert har erfart selv, er det betryggende å se hvordan fasilitetene på campus og studentbyen ser ut før du pakker kofferten og flytter for å studere i et nytt land.

Ved å dele bilder fra studiestedet og studenttilværelsen din i utlandet, hjelper du fremtidige studenter med å danne seg et bilde av studenttilværelsen i ditt studieland. 

 

Det er opp til deg hva du ønsker å ta bilder av.

For eksempel kan det være bilder av selve skolen din, studentbyen, fritidsaktiviteter, og fra studentfester eller andre arrangementer. Kom gjerne med forslag til andre bilder du mener kan være relevante.

Hvis du også vil bidra med noen korte bildetekster som forteller noe om bildene, er det også kjempeflott!

 

Du trenger ikke profesjonelt fotoutstyr eller unormalt gode fotokunnskaper – en smarttelefon og en funksjonell tommel er alt du trenger for å knipse bildene du trenger.

Vår egen foto-redaktør kan eventuelt justere lys/kontrast og «pimpe opp» bildene dine før publisering.

Bildeserien vil så bli lagt inn i en artikkel med egen layout for bildereportasje og bli publisert på StudentTorget.no og Studievalg.no


 

Ønsker du å bidra med foto fra studiestedet ditt i utlandet? Ta kontakt med oss på e-post redaksjonen@studenttorget.no