(StudentTorget.no):

Rangeringen "Best Student Cities" publiseres hvert år av de London-baserte utdanningskonsulentene i Quacquarelli Symonds (QS).
 
I fjor kom Oslo med på listen for første gang, som nummer 48 av de 50 beste studentbyene. I år måtte vår eneste norske representant se seg slått av Osaka, Praha og Mexico City, og havnet dermed utenfor årets rangering.
 
Den populære studentbyen København kommer på en 28. plass, mens våre naboer i Stockholm ligger på 35. plass. Danskene faller ned åtte plasseringer, mens Stockholm kommer inn som en av årets nykommere.
 
I likhet med de siste årene er det Paris som troner øverst på rangeringen. Denne gang etterfulgt av Melbourne og London.
 
Men hva er det som skal til for å bli kvalifisert som en av verdens beste studentbyer? Ifølge QS' kriterier, må studentbyen ha et godt utvalg av prestisjetunge universiteter, ha høy livskvalitet blant befolkningen, gode jobbmuligheter og et overkommelig prisnivå.
 

LES OGSÅ: Hvordan velge riktig studiested?

 

Verdens 20 beste studentbyer:

1. Paris, Frankrike
 
2. Melbourne, Australia
 
3. London, England
 
4. Sydney, Australia
 
5. HongKong, Kina
 
6. Boston, USA
 
7. Tokyo, Japan
 
8. Montreal, Canada
 
9. Toronto, Canada
 
10. Seoul, Sør-Korea
 
11. Zurich, Tyskland
 
12. Vancouver, Canada
 
13. San Fransisco, USA
 
14. Munchen, Tyskland
 
15. Singapore, Singapore
 
16. Berlin, Tyskland
 
17. New York, USA
 
18. Chicago, USA
 
19. Barcelona, Spania
 
20. Vienna, Østerrike
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i utlandet

Klikk her for å se alle studier i utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: