(StudentTorget.no):

Paris har igjen sikret topplasseringen i den årlige internasjonale studentbykåringen QS Best Student Cities Rankings.  
 
Fjorårets andreplass, Melbourne, har også behold sin plassering i årets ranking. Tokyo, som i år sikret tredjeplassen, har steget fire plasseringer fra fjorårets syvendeplass. London har derimot falt to plasseringer til en femteplass, og havner dermed bak Sydney på fjerde og knepent foran Singapore på en sjetteplass.
 
I årets ranking vurderte QS 122 byer, med minst 250 000 innbyggere og to eller flere universiteter fra QS World University Rankings. Kåringen baseres på 14 kriterier som deles inn i fem likevektige kategorier. 
 
Av de fem beste studentbyene i kåringen havner Paris på andreplass når det gjelder hvilke studentbyer som er rimeligst. Dette skyldes de lave studiekostnadene ved byens universiteter, i tillegg til en lav ranking i Mercers Cost of Living Index. Paris kommer også nest best ut i antall globalt anerkjente prestisjeuniversiteter, kun slått av London. Kostnadene ved å studere i London er til gjengjeld høyest av alle de 75 byene som er tatt med i den endelige rankingen. 
 
Paris kommer ut som nummer ti når det gjelder tilstedeværelse av attraktive arbeidsgivere. Dette er også en av grunnene til at de igjen har sikret topplasseringen i årets QS-ranking. 
 
USA er landet med flest byer (11) på listen over de beste studentbyene i 2015/16. De høyest rankede amerikanske studentbyene er Boston (13) og New York (20). Etter USA er det Storbritannia som har flest byer med i rankingen (8), etterfulgt av Australia (7). 
 
Oslo har for første sneket seg inn blant de 75 beste studentbyene, med en 60. plass. Også Sharjah i De forente arabiske emirater debuterte på årets ranking, med en 68. plass.
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet

 

Verdens 10 beste studentbyer 2015/16

Plassering

By

Endring fra i fjor

Ranking basert på kostnader (av 122 byer)

1

Paris

0

43

2

Melbourne

0

70

3

Tokyo

+4

38

4

Sydney

0

77

5

London

-2

120

6

Singapore

+9

52

7

Montreal

+1

48

8

Hong Kong

-3

50

9

Berlin

+7

9

10

Seoul

0

53

 

Klikk her for å se alle skoler og studier i utlandet