(StudentTorget.no):

Etter å ha klatret to plasser fra fjorårets ranking, kan London nå smykke seg med tittelen «verdens beste studentby 2018». De har nemlig toppet den årlige studentby-kåringen «QS Best Student Cities».

 

I London finner man flere av verdens ledende universiteter, som University College London (UCL), Imperial College London og King's College London. Den engelske hovedstaden har vært en svært populær studentby i mange år, og skåret spesielt bra i trivselsundersøkelsen blant studentene.

 

I tillegg til studentenes trivsel, baserer kåringen seg også på kriteriene universitetsrangeringer, miksen av studenter, popularitet/tilflytting av studenter, jobbmuligheter og generelt prisnivå. Det er kun byer med mer enn 250.000 innbyggere som tas med i rankingen.

 

LES OGSÅ: Asias 10 beste universiteter

 

Én norsk representant

Oslo havnet på en 65. plass, som den eneste norske representanten i rankingen. Den kåret best på popularitetsindikatoren, som angir tilflytning av både nasjonale og internasjonale studenter.

 

Byen er derimot ranket som en av de dyreste studentbyene i verden, men dette veies opp for ved at de statlige undervisningsinstitusjonene ikke krever mer enn en symbolsk semesteravgift – i motsetning til de aller fleste universitetene i rankingen.


 

Det trekkes frem at Oslo kan by på en salig blanding av historisk arkitektur, gallerier, museer, parker og kafeer. For ikke å nevne skimulighetene i umiddelbar nærhet til sentrumskjernen, båtrutene i Oslofjorden, offentlige badeplasser og den populære skøytebanen i Spikersuppa.

 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i inn- og utland

 

Topp 20 – Verdens beste studentbyer

Plassering Studentby Land
1 London Storbritannia
2 Tokyo Japan
3 Melbourne Australia
4 Montreal Canada
5 Paris Frankrike
6 München Tyskland
7 Berlin Tyskland
8 Zürich Sveits
9 Sydney Australia
10 Seoul Sør-Korea
11 Wien Østerrike
12 Hong Kong Hong Kong
13 Boston USA
14 Toronto Canada
15 Singapore Singapore
16 Edinburgh Skottland
17 Vancouver Canada
18 New York USA
19 Kyoto / Osaka / Kobe Japan
20 Taipei Taiwan

(Kilde: topuniversities.com)

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet