(StudentTorget.no):

Etter å ha klatret to plasser fra fjorårets ranking, kan London nå smykke seg med tittelen «verdens beste studentby 2018». De har nemlig toppet den årlige studentby-kåringen «QS Best Student Cities».

 

I London finner man flere av verdens ledende universiteter, som University College London (UCL), Imperial College London og King's College London. Den engelske hovedstaden har vært en svært populær studentby i mange år, og skåret spesielt bra i trivselsundersøkelsen blant studentene.

 

I tillegg til studentenes trivsel, baserer kåringen seg også på kriteriene universitetsrangeringer, miksen av studenter, popularitet/tilflytting av studenter, jobbmuligheter og generelt prisnivå. Det er kun byer med mer enn 250.000 innbyggere som tas med i rankingen.

 

LES OGSÅ: Asias 10 beste universiteter

 

Én norsk representant

Oslo havnet på en 65. plass, som den eneste norske representanten i rankingen. Den kåret best på popularitetsindikatoren, som angir tilflytning av både nasjonale og internasjonale studenter.

 

Byen er derimot ranket som en av de dyreste studentbyene i verden, men dette veies opp for ved at de statlige undervisningsinstitusjonene ikke krever mer enn en symbolsk semesteravgift – i motsetning til de aller fleste universitetene i rankingen.

 

Det trekkes frem at Oslo kan by på en salig blanding av historisk arkitektur, gallerier, museer, parker og kafeer. For ikke å nevne skimulighetene i umiddelbar nærhet til sentrumskjernen, båtrutene i Oslofjorden, offentlige badeplasser og den populære skøytebanen i Spikersuppa.

 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i inn- og utland

 

Topp 20 – Verdens beste studentbyer

Plassering Studentby Land
1 London Storbritannia
2 Tokyo Japan
3 Melbourne Australia
4 Montreal Canada
5 Paris Frankrike
6 München Tyskland
7 Berlin Tyskland
8 Zürich Sveits
9 Sydney Australia
10 Seoul Sør-Korea
11 Wien Østerrike
12 Hong Kong Hong Kong
13 Boston USA
14 Toronto Canada
15 Singapore Singapore
16 Edinburgh Skottland
17 Vancouver Canada
18 New York USA
19 Kyoto / Osaka / Kobe Japan
20 Taipei Taiwan

(Kilde: topuniversities.com)

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: