På norsk, men ikke i Norge

Har du en drøm om å dra til utlandet for å studere, men tviler fordi tanken på å reise alene til et stort og ukjent universitet i et land der de prater et språk du ikke helt forstår, oppleves som ganske skremmende?

Ikke fortvil! Det er fullt mulig å studere i utlandet, men med norsk som undervisningsspråk.

Det finnes bøttevis av svært spennende tilbud av norskunderviste studier i utlandet. Mange høgskoler og universiteter i Norge tilbyr de samme kursene de tilbyr i Norge på ulike studiesentre i utlandet. Du får norske forelesere, norske medstudenter og norsk eksamen, men du slipper norsk kulde, norske priser og de samme gamle norske omgivelsene.

Mulighetene er mange: ex.phil og ex.fac på Bali, mote i Paris, reportasjejournalistikk og foto i New York, idrett i Brasil, markedsføring verden rundt, sosialantropologi i India eller psykologi i Vietnam. Og det er bare noen eksempler.

Alt du trenger er reiselyst og generell studiekompetanse.

 

 

Ex.phil og ex.fac i utlandet

Kursene som er kanskje mest kjent for å være mulig å ta i utlandet, er ex.phil og ex.fac. Disse kursene er ofte de første kursene nye studenter må ta i møte med universitets og høgskolelivet, og en integrert del av svært mange samfunnsrettede studier. Kanskje du nettopp er ferdig på videregående og er usikker på hva du egentlig har lyst til å gjøre? Da kan et semester med ex.phil og ex.fac i utlandet være tingen. Sannsynligheten er stor for at du kan integrere kursene du tar i en eventuell bachelorgrad  senere og dessuten er dette en både skånsom og morsom måte å introduseres for utdanning på høyere nivå.


Ex.phil og ex.fac tilbys i en rekke land og av en rekke studiesentere:

www.kulturakademiet.no

www.gostudy.no

Universitetet i Agder - Lesbos i Hellas

LES OGSÅ: Mia studerte spansk på språkkurs i Costa Rica

 

Gostudy

Hos GoStudy kan du søke på hele 12 studierettninger gjennom hele året. Som en av de få aktørene på markedet leverer de ”total pakker" med norsk høyskoleutdannelse i utlandet. De ordner flybilletter og overnatting, og hjelper med alle søknader og forberedelser før avreise.

 
Studér personlig trener, idrett, spansk, engelsk og ex.phil/ex.fac, markedsføring og ledelse, hotelledelse, mandarin, karibisk kultur og musikk, økonomi og administrasjon og flerkulturell forståelse på Bali, i Mexico, i Brasil i Sydney, i Hong Kong og på Cuba. Emnene gir deg 30 studiepoeng etter videregående.
 

Gostudy har gjort dette siden 1999 og alle deres studier er også støttet av Statens Lånekasse. 

www.gostudy.no

LES OGSÅ: Laura Fjeld Clausen Studerer Bachelor of Commerce på Griffith University i Australia

 

Kulturstudier

Kulturstudier tilbyr spennende studier i Argentina, Ghana, India, Nicaragua og Vietnam. I samarbeid med norske og utenlandske høgskoler og universiteter kan du studere ett eller flere semestre i utlandet og få dette godkjent som en del av en norsk bachelorgrad. Samarbeidspartnere er blant annet Høgskolen i Oslo, Høgskolen i Vestfold, Södertörns Högskola og Universitetet i Buenos Aires.

Studietilbudet inkluder spansk og Corporate Social Responsibility i Argentina, internasjonal miljøforvaltning i Ghana, religion, sosialantropologi og fredsstudier i India, spansk og pedagogikk i Nicaragua, og utviklingsstudier og psykologi i Vietnam.


Hver semester gir deg 30 studiepoeng og dermed full støtte fra Lånekassen, for tiden 42 500,- per semester.

 www.kulturstudier.no

LES OGSÅ: Sarah er praktikant på den norske ambassaden i Seoul

 

Studyaway

Studyaway har studiesteder i Brasil, den Dominikanske Republikk og i Frankrike. Her kan du velge mellom studier i idrett, ulike språkfag og utviklingsstudier.

www.studyaway.no

LES OGSÅ: Vurderer du å studere i Seoul, Sør-Korea? Les dette først!

 

Husk

De fleste studiesentrene har rullerende opptak til de ulike studiene, så det kan være en god idé å være ute i litt god tid for å få plass på studiet du ønsker deg inn på. Som regel foregår opptaket i løpet av halvåret før semesteret begynner.