(StudentTorget.no):

Det finnes flere grunner å dra til Sverige enn billig kjøttdeig og øl på "Systembolaget".

Lyst til å studere i utlandet, men fortsatt holde deg innenfor Norden? I fjor var det 673 andre nordmenn som tenkte det samme som deg, og studerte hele graden sin i Sverige.

De mest populære byene å studere i er Stockholm, Göteborg og Uppsala. De fleste reiser til Sverige for å studere terapi, men svenskene er også kjente for å kunne tilby gode utdanninger innen kunst- og teaterfag.

 

LES OGSÅ: Slik er Sverige som studieland

 

Er du usikker på hvilket universitetet/høgskole du ønsker å studere ved, er disse fem skolene de mest populære blant nordmenn:

Studiested Antall norske studenter
Naprapathögskolan 134
Lunds universitet 83
Göteborgs universitet 81
Stockholms universitet 42
Uppsala universitet 37

 

Og dette er de mest populære studiefagene i Sverige blant nordmenn. Ps: Ønsker du å gå i klasse med færrest mulig av dine egne landsmenn, leser du bare listen nedenfra og opp:

*Faktiske sum er 696, da studenter som bytter fag underveis i studieåret blir ført opp dobbelt.

Kilde: Lånekassens rapport om utenlandsstudenter for 2013/2014.

 

Klikk her for å se alle studier i Sverige


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: