(StudentTorget.no):
 
Navn: Einar Skaugen
 
Alder: 25 år 
 
Utdanning og studiested:
Bachelor in Business Administration, University of San Francisco, USA
 
 
 
Hvordan kom du fram til at det var til USA du ville dra? 
 
Hadde alltid en interesse for å studere i utlandet, og så på muligheter i USA og England.
 
Det endte med at jeg søkte på mange ulike universiteter og kom til slutt inn i San Francisco. 
 
 
Hva er den største forskjellen på å studere i USA og i Norge?
 
Etter hva jeg har hørt fra mine venner som studerte i Norge, er det mye mer oppfølging i USA.
 
Vi hadde lekser, innleveringer og prøver i alle fag nesten hver uke, så man måtte være godt forbedret til hver eneste time. 
Hvordan er en vanlig dag i San Francisco? 

KJENT BRO: Golden Gate Bridge er en av verdens mest kjente broer og et av de mest kjente landemerkene i San Francisco. (Foto: Flickr CC/Evonne).
 
På en vanlig dag har man skole i tre til fire timer med forelesning eller lignende. Utenom det brukte jeg mye tid på biblioteket. Ved starten av semesteret ble biblioteket bare brukt litt, men mot slutten var det mange timer der hver eneste dag. 
 
 
Hvordan er studentmiljøet der?
 
Vi hadde mange forskjellige muligheter for å bli bedre kjent med andre studenter, ved regi av skolen og forskjellige såkalte ”fraternities".  
 
 
 
Hvordan var søknadsprosessen?
 
Jeg tok både TOEFL og SAT testen for å ha mulighet til å søke på flest skoler, samtidig som jeg skrev essay til hver av skolene jeg søkte på, som var 6 stk. 
 
 
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i USA?
 
Det var litt utfordrende de første ukene, da jeg ikke kjente noen der borte. Men det var veldig mange i samme situasjon som meg, så ble jeg etter hvert kjent med flere og da gikk det veldig fint. 
 
 
 
Hvordan er prisnivået og leieprisene der?
 
San Francisco boligpriser er rimelig høye, og husleien var rundt 10,000 kr i måneden for meg hvert eneste år. Prisnivået på mat og alt annet, ligger en del lavere enn i Norge. 
 
 
Fortell litt om studiet og undervisningen?
 
Klassene mine hadde som regel mellom 20-30 studenter. Mye av undervisningen var gjennom power point, og krevde mye jobbing ved siden av for å være ad jour. Vi hadde fire fag hvert semester, og alle fagene hadde flere innleveringer, prøver og presentasjoner. 
 
 
Hva gjør du når du ikke er på skolen? 

LITEN STORBY: San Francisco med sine 840 000 innbyggere en av de mindre storbyene i USA, men likevel en populær by grunnet sin sjarm og "europeiske kultur". (Foto: Flickr CC/ Loco Steve).
 
Jeg fikk flere gode venner borte i San Francisco, og vi brukte mye av tiden til å spille golf eller reise rundt omkring i USA. 
 

LES OGSÅ: Dette får du i støtte fra Lånekassen til utenlandsstudier

 
Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du noen tips til nye studenter?
 
Studiene i USA var noen helt fantastiske år, og jeg vil anbefale alle å ta studier i USA hvis man har muligheten. Universitetet mitt ligger midt i San Francisco, hvor en kombinasjonen av universitet og storby passet meget bra.