Hvordan kom du fram til at det var hit du ville dra?

Jeg hadde hørt at Santa Barbara var en utrolig fin studentby, med mange universiteter og høyskoler.

Det ligger i selveste California, og omstendigheter som været var viktig for meg, når jeg skulle velge.

 

Utveksling til USA

Navn: Tahmina Ansari

Alder: 19

Utdanning: Media og kommunikasjon, med markedsføring

Studiested: Antioch University Santa Barbara (AUSB), via International Business School (IBS), USA

 

Når jeg, sammen med IBS, fant Antioch University, et litt mindre universitet med linjen jeg ønsket å gå, var det egentlig ikke så mye annet å tenke over, enn å pakke klærne og gjøre meg klar til avreise.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Santa Barbara og Norge?

Nå har jo ikke jeg gått på universitet i Norge, men den største forskjellen må vel være det at AUSB tilbyr utrolig god oppfølging av elever og mye bra kontakt med lærerne.

Det er veldig sosialt og mange spennende mennesker å bli kjent med.

 

 

Hvordan er en vanlig dag i Santa Barbara?

En vanlig dag for meg i Santa Barbara, starter med at jeg står opp tidlig for å få gjort mest mulig ut av dagen og trener.

Etter det, er det skole, og senere, sitter jeg gjerne på Antioch sitt bibliotek, eller går til Santa Barbare City College (SBCC) sin, som ikke ligger så langt unna, for å få unnagjort skolearbeid.

Kvelden bruker jeg til å være sosial med romkameratene mine, eller andre venner, for å dra på bowling, kino og langtur, gjerne med en iskrem.

Ellers, så lager jeg meg en god middag hjemme, som jeg kan spise mens jeg leser blogger eller ser på TV-serier.

De dagene jeg kun har skole til klokken 12, eller har fri, slik som på tirsdagene, bruker jeg tiden på stranden, mens solen steker. Da skyver jeg heller de andre tingene jeg må gjøre til litt senere.

Målet mitt er å lære meg å surfe, og det er noe jeg kommer til å bruke mye tid på, før jeg drar hjem til Norge.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Siden klassene er litt mindre, får man automatisk bedre kontakt med studentene. Noe som gjør deg veldig trygg, når det kommer til det å presentere foran klassen.

Skolen har litt av alt, når det kommer til både aldersspenn og nasjonalitet, men det er jo det som gjør det veldig kulturelt og lærerikt.

 

 

Hvordan var søknadsprosessen?

For meg var søknadsprosessen veldig fin, med god hjelp og oppfølging av IBS.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i USA?

Det er jo selvfølgelig språket i begynnelsen, men det gjelder kun de to første ukene.

Etter dette, kommer det av seg selv.

Så lenge man prøver å snakke så mye engelsk som mulig, både hjemme og rundt andre mennesker, gjør man seg selv en stor tjeneste.

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Jeg har kun gått et halvt semester, men hittil har det vært veldig spennende.

Klassene er små, som gjør at man må delta og blir kjapt lagt merke til. Dette er noe som er veldig viktig for meg.

Lærerne vil alltid være på godsiden, så lenge du er forberedt til forelesningene, og det er mye diskusjoner, gruppearbeid, og presentasjoner.

Generelt sett, og spesielt i mediaklassene, får man brukt sin kreative sjel. Klassene er lagt opp slik at alle kan velge det man selv ønsker å spesialisere seg i, enten det er film, radio, journalistikk og annet.

 

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Man må selvfølgelig bruke en del av tiden sin på skolearbeid, men er man effektiv, har en mye tid til å kose seg og ha det gøy også.

Jeg er veldig glad i oppleve nye ting og steder, og helgene har derfor gått til å dra på konserter, se på amerikansk fotball, og leie bil og kjøre til de fine byene i nærheten, som Los Angeles, Solvang og San Diego i langhelgene.

Jeg bruker mye tid på stranden, spiller sandvolleyball, og dra på fotturer, som er veldig populært her. Santa Barbara har mange utrolig fine utsiktpunkter, og ikke minst, natur som absolutt er verdt å se.

Siden jeg bor rett ved State Street, som er en poulær restaurantgate, er det fort gjort å spise mye ute med venner. Sushirestaurantene er min favoritt.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du ev. noen tips til nye studenter?

Det vil jeg absolutt gjøre.

Jeg er utrolig fornøyd med AUSB, men det er veldig viktig å tenke på at hvis man vil trives og være flink på skolen, må man også gi og gjøre mye selv.

Når man flytter så langt unna alle sine nære og kjære, er det veldig viktig å være utadvendt og åpen.

Det er nok mange ting som er veldig annerledes her, enn det du er vandt med hjemme i Norge. Også når det kommer til mennesker, men det handler om å tilpasse seg. Med en positiv holdning, tror jeg man kommer langt som student i utlandet.

Det er en del studiearbeid, men bruk fritiden din godt, vær kreativ og skap masse minner.

 

Studerer du i utlandet?

Vi ønsker å komme i kontakt med norske utenlandsstudenter som ønsker å dele sine erfaringer! Klikk her for å se hva du kan bidra med.