(StudentTorget.no):

Navn: Julianne Oseberg
 
Alder: 20
 
Studieretning: Business Administration og Grafisk design
 
Studiested: Glendale College, Los Angeles, USA
 
 
Siden Julianne  (20) var liten har hun ønsket å flytte til USA. Og det er ikke lenge siden hun fant scrapbooken fra 12-årsalderen med bilder og tegninger om drømmelandet. 
 
Julianne drømmer om å en dag åpne sine egne restauranter, og valgte derfor Business Administration som studieretning. Med Grafisk design i tillegg, kan hun også dyrke interessen for alt innen media, redigering og design.
 
– Studiet er veldig bra. De er veldig flinke med variasjon og hjelper deg ut i arbeidslivet. Veldig ofte har de seminarer og profesjonelle mennesker som kommer for å ha presentasjoner. I tillegg så hjelper de godt til med internships, og vil gjerne at alle skal ha det.
 

LES OGSÅ: Komplett guide til utdanning i USA

 

Lett å få seg venner (og kjæreste)


- Her gjør de alt mye større og bedre, og jeg blir like overrasket hver gang jeg er her, sier Julianne.

Studentmiljøet er bra og ”International Student Center” er flinke til å sette opp arrangementer som stranddager og bowling. Så om man er ny i byen er det enkelt og få seg venner. Du kan også få være med i en sorority som du ser på filmer. Men ettersom det krever ca. 30.000 kroner ekstra i året, så er ikke det helt passende for studentlommeboken.
 
Når det kommer til forskjeller og likheter mellom USA og Norge, mener Julianne at amerikanerne er flinkere til å tenke kreativt og utenfor boksen. 
 
– Amerikanerne er mye mer utadvendte! Det er mye enklere å bli kjent med nye mennesker her. Jeg fikk meg kjæreste allerede høsten 2014, og jeg kommer sikkert til å bli her for alltid. 
 
Når Julianne ikke er på skolen tar hun seg gjerne en spasertur i Melrose ave i West Hollywood og Santa Monica. Dette er gjerne etterfulgt av en koselig lunsj på Santa Monica pier og noen drinker med venner før hun drar videre for å nyte utelivet.
 
Los Angeles har sikkert de beste klubbene i verden. Det er mange kjente artister som opptrer og du vil garantert se en kjendis.
 
 
 

– Du er din egen lykkes smed

 
Tidligere var det i følge Julianne ålreite leiepriser i LA. Men ettersom prisene har steget med opp til 30 prosent har det blitt vanskelig å finne noe til under 800 dollar i måneden.

Selv om søknadsprosessen kan være ganske krevende, mener Julianne at litt papirarbeid ikke bør stå i veien for drømmedestinasjonen.

 
Akkurat det er ganske synd. Da går plutselig veldig mye av pengene fra Lånekassen til nettopp leien. Jeg savner det å kunne jobbe og alltid ha penger som kommer inn hver måned. Når du studerer i USA får du ikke lov til å jobbe ved siden av. Du er der for å være fulltidsstudent, så om du jobber og blir tatt for det får du aldri komme inn i USA igjen. Den sjansen tør jeg ikke å ta.
 
Selv om reiseveien fra Norge til Los Angeles er lang, har hun heldigvis ikke slitt for mye med hjemlengselen. Men det hender at hun savner både familie og venner her hjemme. 
 
Det går egentlig ganske fint altså. Jeg har alltid vært veldig uavhengig av andre mennesker og klarer meg godt alene. Jeg flyttet jo hit helt alene når jeg var 18 år, og må si jeg har klart meg ganske bra.
 
Hun vil anbefale alle å studere i den solrike staten. Til tross for litt høyt studielån, er det virkelig verdt å ta turen til det store utland. 
 
Her gjør de alt mye større og bedre, og jeg blir like overrasket hver gang jeg er her. Jeg vil anbefale å ikke reise med en organisasjon. Jeg har hørt og erfart at de tuller det til for deg. Les deg opp og sjekk at Lånekassen støtter studiet ditt. Du er din egen lykkes smed, og det er lett å klandre andre. Det er viktig å studere, og gjøre det du skal her. Men samtidig, aldri glem og kose deg! I Los Angeles er det lett å ha mye mer lyst til å dra ut. Men man må ikke glemme hvorfor man kom til USA i utgangspunktet. Til slutt må jeg legge til at amerikanske gutter er mye bedre. Hehe.