C elina Kostich-Nilsen (23) er halvt amerikansk, men har tilbrakt mesteparten av livet i Norge. Dermed, ble det naturlig å velge USA og det amerikanske studentlivet, når hun skulle ut i verden for å studere.

Valget falt til slutt på Universitetet i Tampa, som ligger på vestkysten av Florida.

 

Utveksling til USA

Navn: Celina Kostich-Nilsen

Alder: 23

Studieretning: Biology BA

Studiested: The University of Tampa, i Tampa, Florida, USA

 

Jeg ville studere biologi og visste at Florida kunne by på et rikt dyreliv, i tillegg til fantastisk natur, deler Celina med oss.

Samtidig, ønsket jeg å dra til et sted som var så ulikt hjemme som mulig, for å få mest ut av årene i utlandet, sier hun.

  

Fikk god hjelp til søknadsprosessen

Før hun reiste til Florida, begynte Celina på The American College of Norway (ACN) i Moss, for å forberede studiene i USA.

ACN tilbyr studenter å gjennomføre det første året av en amerikansk bachelorgrad i Norge, for så å fullføre den i USA. De hjelper også til med søknaden og nødvendige papirer.

Celina opplevde søknadsprosessen til studiet i USA som positiv, i forhold til hva hun hadde erfart med studieopptaket i Norge.

– Jeg likte virkelig at søknadsprosessen til universitetene i USA hadde mye mer fokus på deg, som individ, og ikke bare karakterene fra videregående.

Søknadsprosessen gikk ganske lett for meg, da jeg fikk mye hjelp fra ACN og SONOR. En representativ fra SONOR var i kontakt med den internasjonale avdelingen på universitetet jeg søkte på, og ga meg fortløpende oppdateringer om hva som skjedde i søknadsprosessen, forteller hun.

 

 

Om studiet og undervisningen

Selv om Celina valgte en studieretning innen biologi, gir undervisningssystemet i USA henne friheten til å prøve andre fag, som ikke nødvendigvis hører til studieretningen.

En annen positiv side ved studiene i USA, er at hun føler det er lettere å få god kontakt med professorene enn det var i Norge.

– Å ha muligheten til å skape en god relasjon til professorene, gjør det mye enklere å starte en dialog om ting jeg ikke forstår. Dette gjør også at jeg føler meg mye mer forberedt til undervisningen.

Evalueringen er også annerledes, og Celina føler at det gir et positivt utslag i studiene, til tross for hyppigere prøver og oppgaver.

– Fordi vi blir evaluert fortløpende, gjennom hele semesteret, med prøver, quizer, oppgaver og lab-rapporter, får jeg virkelig en forståelse for materialet. Det holder meg godt oppdatert med pensumplanen og gir meg bekreftelse på at jeg gjør en god jobb i fagene.

Med både flere forelesninger og timer i laboratoriet hver uke, er det alltid mye å gjøre, noe hun trives svært godt med.

Den praktiske erfaringen fra laboratoriet, gjør at forståelsen for pensum også blir bedre enn kun med vanlig undervisning.

  

 

Livet på campus

På fritiden, har Florida mange morsomme aktiviteter på by på.

University of Tampa ligger idyllisk til, og det er ikke langt å gå til elvepromenaden, eller å kjøre til stranden, noe Celina benytter seg godt av.

– Når jeg har fri, legger jeg meg ofte for å slappe av i hengekøyene ved vannet, drar på stranden, eller besøker dyrehagen i Tampa.

Til tross for alt det morsomme som utenlandseventyret kan by på, innrømmer Celina at det også innebærer sine utfordringer.

– Det vanskeligste ved å studere her er nok hjemlengselen, som definitivt dukker opp en gang iblant.

Hun anbefaler studenter i samme situasjon om å prøve ut en klubb eller aktivitet i regi av skolen.

– Gå til det som høres mest interessant ut på campus og prøv å være med konsekvent en liten stund. Det er en av de beste måtene å møte nye mennesker på, som har like interesser som deg. Og du får vært med på masse moro, utenom skoletiden.

Selv, er Celina medlem i snorkelklubben, hvor hun får mulighet til å reise til vakre steder for å utforske havet. Dette har også gjort at hun fant seg en ny vennegruppe, noe som gjør det mye lettere å være så langt hjemmefra.


  

Tips til andre studenter

Til slutt, roser hun den unike undervisningen USA kan tilby, og håper andre som ønsker en utfordring vil vurdere samme sted.

– Du får en opplevelse for livet, møter mange nye mennesker, og lærer veldig mye om deg selv som menneske.

 Hvis du er en type student som trives med mye tid i klasserommet, er studier i USA definitivt noe for deg. Læringsutviklingen er konstant og du kommer til å få mye feedback, som gjør det lettere å navigere studiene.