Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?
Det er rart å se tilbake på nå, men å studere i England var ikke på agendaen når jeg var ferdig på videregående. Jeg hadde som mål å arbeide med mennesker, og på den tiden var valget spikret på psykologistudiet.
Ved å ta et friår, som jeg kombinerte med et semester i Australia, fikk jeg tid til å reflektere, og innså at jeg hadde avskrevet en av mine største lidenskaper – å jobbe kreativt.
Navn: Gina-Camilla Glasø
Alder: 25
Studieretning: Grafisk design
Studiested: Falmouth University, i Falmouth, England
Etter å ha undersøkt forskjellige studier tok jeg en helomvending, og lette etter en måte å kombinere kommunikasjon og kreativitet.
Valget falt på grafisk design, der jeg så et potensiale til å nå målsetningen min gjennom et allsidig og omfattende yrke.
Jeg landet på England, fordi jeg ønsket å utfordre meg selv, muligheten til større personlig utvikling, og en bredere forståelse av kommunikasjon gjennom en internasjonal utdanning.
Hvordan var søknadsprosessen?
Jeg søkte på studier med hjelp fra Across The Pond.
De var effektive og flinke til å føre meg gjennom prosessen, som til sammen tok rundt 3 måneder.
De ga meg oversikt over hva jeg måtte inkludere i søknaden, som anbefalingsbrev fra lærer og endelig vitnemål. De ga meg råd til motivasjonsbrevet, og informerte om den mulige engelsk-testen man ofte må gjennom.
De var også flinke til å informere om tidsfristene jeg måtte forholde meg til, aktuelle universiteter jeg kunne sette opp som mine fem studievalg, og mye nyttig informasjon om Lånekassen.
Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?
Grafisk design ved Falmouth University hadde en studiokultur, hvor vi kontinuerlig samarbeidet, diskuterte og ble utfordret til å klekke ut originale og ukonvensjonelle ideer.
Klasserommet i seg selv var et åpent landskap, hvor man kunne sitte der man ønsket. Dette gjorde til at man ble kjent med nye mennesker nesten daglig i begynnelsen.
I det første året, lærte vi mye om designprosessen og ble introdusert til ide- og konseptbygging. Vi lærte også mye om kritisk evaluering av arbeidet vårt i grupper.
Gjennom de tre årene, lærte vi mye om designhistorie, skrev artikler, og deltok på foredrag. Det var en variasjon fra tidligere elever til anerkjente designere, som kom på besøk og fortalte oss deres historie, metoder og ideer.
Det andre året var mer fokusert på prosjekter, som skulle gjøre oss forberedt på det vi ville møte innenfor industrien.
Det var et større fokus på typografi og å skape løsninger for bestemte målgrupper.
Det som inspirerte meg mest gjennom dette året, var å løse etiske problemer som ville gagne samfunnet. Vi kunne også velge mellom en studietur til enten London eller Amsterdam, for å besøke studioer. Jeg valgte å ta turen opp til hovedstaden.
Tredjeåret var nok det mest intense.
Der skulle vi skrive bacheloroppgaven, samtidig som vi arbeidet i fokuserte workshops og utføre selvinitierte prosjekter.
Dette året var også veldig fokusert på å finne ut av egne styrker og ferdigheter. Videre, utforsket vi fremtidige karrieremuligheter i stor grad.
Det andre semesteret var preget av å prøve seg på designkonkurranser, som D&D New Blood, og delta på universitetets eget arrangement ved the Royal Society of Arts, hvor personer fra bransjen kunne komme å se på prosjektene våre og gi oss tilbakemelding.
Hva er den største forskjellen på å studere i England og i Norge?
Ettersom jeg ikke har studert i Norge, tror jeg den største forskjellen for meg ble det kulturelle.
Generelt tror jeg studenter som studerer utenlands deler mange erfaringer.
Hjemlengsel er selvfølgelig en gjenganger, men også følelsen av å tilhøre to forskjellige verdener.
Når man snakker et annet språk, tilegner seg en forståelse for en annen type humor, utvikler nye hobbyer og vokser gjennom ulike opplevelser fra de hjemme, kan det føles rart å vende tilbake.
Men livserfaringen man får kan være utrolig nyttig og gjøre deg til en sterkere kandidat i arbeidslivet.
Hvordan er en vanlig dag i Falmouth?
En vanlig dag kan være å starte dagen med en joggetur langs kysten, etterfulgt av noen timer på universitetet med arbeid.
Kanskje man spiser lunsj i kantinen med klassekamerater, hvor man fortsetter å arbeide på en kafe i gågaten i godt selskap.
Byen er liten, så man møter ofte på bekjente og venner, noe som gjør det enkelt å være sosial etter en dag på universitetet.
Været er ofte skiftende, litt som i Bergen. Men det blir aldri ordentlig kaldt – så de helgene hun jeg bodde med ville kjøre ut til Godrevy for å surfe, ble jeg som oftest med.
LES OGSÅ: Henrik studerer politikk i England
Hvordan er studentmiljøet der?
Det er veldig tilrettelagt for at man skal bli godt kjent med andre studenter mens man er der.
I begynnelsen, kan man delta på mange sosiale aktiviteter. Det er både muligheter for å møte andre internasjonale og norske studenter.
Det er mange arrangementer, som studentuken, i tillegg til temafester og klubber man kan ta del i.
Hva gjør du når du ikke er på skolen?
Når jeg ikke var på skolen, prøvde jeg å være så aktiv som mulig. Gå lange turer med venner langs kystområdene, kjøre ut til områder som Kynance Cove og Trebah Garden, dra på kino, se venners fremføringen og studentshow, festivaler, konserter og arrangementer.
Jeg satt ekstra pris på middager og filmkvelder etter lange dager på universitetet med venner.
Hvordan er prisnivået og leieprisene der?
Prisnivået er mye lavere enn i for eksempel London, spesielt for mat.
Leieprisene var alt fra 3000 kr i til 5000 kr i måneden når jeg var der. Det kommer litt an på hvilken størrelse man foretrekker på rommet, og om man bor i kollektiv eller alene.
Det er absolutt mulig å få mye ut av pengene man har som student.
Om man jobber i feriene hjemme, eller ved siden av studiet, kan man fint ha råd til å utforske området og bli med på alle aktivitetene man ønsker.
LES OGSÅ: Student i utlandet? Da vil vi komme i kontakt med deg!
Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?
Det var vanskelig når pundet ble veldig sterkt det andre året jeg var i Falmouth.
Jeg hørte om flere som slet med økonomien på det tidspunktet. De endte opp med å reise hjem igjen, på grunn av at det ble for tøft.
Det er lurt å spare opp penger før man reiser, så man er godt rustet om en slik situasjon oppstår.
Er det noe du skulle ønske at du visste før du dro, som andre studenter kan ha nytte av å vite?
At du burde sette opp en engelsk bankkonto i god tid før du ankommer, eller reise ned tidligere og sette den opp.
Det er også smart å søke etter et rom på campus i god tid, ettersom man enkelt kan havne på venteliste hvis man er sent ute.
Det er fint å vite at rommene er oppe ved Penryn campus, da Falmouth Campus (Woodlane) ligger nærme stranden (Gylly beach), på andre siden av byen.
Fra mitt synspunkt, har det ikke så mye å si hvor du bor i byen, ettersom det er busser som går frem og tilbake mellom universitetene. Men de fleste jeg kjenner valgte å flytte inn til byen i andreåret, for å være nærmere campus.
Vil du anbefale andre å studere i England, og har du noen tips til nye studenter?
Jeg lærte utrolig mye og møtte fantastiske mennesker i de 3 årene jeg var der, og vil absolutt anbefale å studere utenlands.
Mine beste tips er å ikke være redd for en utfordring, være åpen for alle muligheter som kommer din vei, og ha det gøy mens du studerer!
Det er utrolig mange fine steder å utforske og alltid en mulighet til å bli kjent med nye mennesker.