(StudentTorget.no):

Det er muligheten til å studere i utlandet på engelsk, som gjerne trekker nordmenn til universitetene og høgskolene i Tsjekkia.
 
Mange nordmenn studerer medisin, fysioterapi, odontologi og veterinærmedisin i Tsjekkia, og i fjor var det registrert 350 nordmenn via Lånekassen, som alle tok hele graden sin i dette landet.
 
De mest populære studentbyene i Tsjekkia er hovedstaden Praha, Brno og Hradek Kralove, som alle er koselige og studentvennlige byer.
 
 

LES OGSÅ: Slik er Tsjekkia som studieland

 

Er du usikker på hvilket universitetet/høgskole du ønsker å studere ved, er disse fem skolene de mest populære blant nordmenn:

Studiested Antall norske studenter
172
57
55
44
6

 

Og dette er de mest populære studiefagene i Tsjekkia. Ps: Ønsker du å gå i klasse med færrest mulig av dine egne landsmenn, leser du bare listen nedenfra og opp:

*Faktiske sum er 352, da studenter som bytter fag underveis i studieåret blir ført opp dobbelt.

Kilde: Lånekassens rapport om utenlandsstudenter for 2013/2014.

 

Klikk her for å se alle studier i Tsjekkia


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: