(StudentTorget.no):

Studenter som selger sex for å finansiere studieutgiftene sine er et stadig økende problem i Storbritannia. En studie utført blant studenter ved 29 britiske utdanningsinstitusjoner viser at så mange som seks prosent av britiske studenter er involvert i sexindustrien for å finansiere studiene. Dette innebærer både stripping, eskortetjenester og prostitusjon. 
 
Forskerne mener sexindustrien bringer om lag 355 millioner pund årlig inn i utdanningsøkonomien, og hevder at institusjonene er mer opptatt av å bevare imaget sitt enn å undersøke saken nærmere. 
 
Forskerne hevder at arbeidet deres ble trenert fordi institusjonene «anser seg selv som aksjeselskaper», og at publisitet rundt studentenes sexarbeid kunne «ikke bare skade deres offentlige image, men redusere inntekter fra potensielle kunder», skriver den britiske avisen The Independent.
 
Dr. Ron Roberts ved Kingston University er en av hovedforfatterne bak studien, og mener det blir gjort for lite for å hjelpe studenter som lokkes til den lysskye industrien. 
 
- Alle vet dette foregår, de vil bare begrave hodet i sanden. Dette er et studentvelferdsproblem. Alle med et snev av sunn fornuft kan se det, sier han til avisen.
 
Forskerne hevder også at tallene kun representerer et «konservativt estimat», siden telefon-sexarbeidere ikke ble inkludert i studien.
 
Studiestøtten i Norge har ikke fulgt den store velstandsøkningen de siste årene, og har kun blitt regulert i tråd med prisveksten. 
 
 
Studiestøtten i Norge har ikke fulgt den store velstandsøkningen de siste årene, og har kun blitt regulert i tråd med prisveksten. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen avviser likevel behovet for økt studiestøtte for norske studenter. Tror du dette kan føre til et tilsvarende problem i Norge? Legg igjen en kommentar! 
 

LES OGSÅ: «Frøken X» selger sex for å slippe studielån


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: