(StudentTorget.no):

Alle kjenner noen, som kjenner noen, som har vært utsatt for en klein hendelse under selve akten i senga (eller utenfor).
 
Noen av historiene er kanskje litt for gode til å være sanne, men ifølge humornettstedet Cracked.com, kan dette faktisk skje med deg om du er uheldig nok:
 

LES OGSÅ: Bli smartere av sex

 
 

1. Penisen kan knekke (og man kan høre det)

 
Myten:
 
«Ser du dama som rir han karen i den pornofilmen? Lander hun feil nå, så kan greia hans knekke liksom. Det skjedde seriøst med en kamerat av meg, og han måtte bruke gips i flere uker etterpå. Jeg besøkte ham på sykehuset - og signerte gipsen!".
 
Sannheten:
 
Selv om det ikke finnes noe bein i mannens penis, finnes det faktisk to sylindere av vev som blir harde når mannen har ereksjon. Kommer disse i feilstilling, eller blir utsatt for et kraftig slag, kan de brekke – og lyden av selve knekket kan være rimelig høyt også.
 
For å gjøre saken enda bedre; dette skjer oftere hos menn som er utro enn blant de som er trofaste, ifølge en studie utført av penisforsker (!) Andrew Kramer ved The University of Maryland Medical center.
 
Ifølge Kramer er sjansen for penisbrudd større hvis mannen er utro fordi samleiet gjerne er mer vågalt, skjer utenfor soverommet og i uvante posisjoner. Det er dermed større sjanse for at penisen kan få en uheldig bøy som fører til en høy knekkelyd.
 
Skulle dette skje med deg eller noen du kjenner, er det ingen vei utenom sykehuset. Slike brudd krever ofte kirurgi og ender oftest med lillemann i gips.
 

LES OGSÅ: Skeiv student?

 
 

2. Man kan sitte fast inni hverandre

 
Myten:
 
«Jeg hørte fra en venn av en venn, om en kar som hadde seg med en gift kjerring. Da ektemannen plutselig kom hjem, og kameraten prøvde å trekke seg ut av henne og stikke derfra, satt han bom fast».
 
Sannheten:
 
Dette er faktisk ikke en myte, og den medisinske tilstanden når dette skjer har det passende navnet «penis captivus».
 
Kvinnens underliv har mange muskler, og får man muskelkrampe i det man holder på, kan resultatet bli det samme som når man setter fast fingrene i en kinesisk tommelfelle. Vanligvis varer ikke slike muskelkramper lenge, og de fleste vil nok le av det etterpå. De fleste.
 
Ifølge leger ved et britisk sykehus, måtte de bruke et kujern for å få løs et kjærestepar en gang, da muskelkrampen ikke ville gi seg.
 

 

3. Du kan bli blind

Myten: 
 
Noen mennesker har kanskje advart sine tenåringsbarn med at masturbering og sex før ekteskapet kan føre til blindhet og hårete håndflater.
 
Sannheten:
 
Det finnes fortsatt ingen rapporterte tilfeller av folk som har fått hår på merkelige steder av å utforske litt på egenhånd, men du kan derimot bli blind av det.
 
Blindheten går under navnet «amaoursis fugax», og skjer som oftest bare i ett øye om gangen. Tilstanden ble bevist etter at flere bekymrede mennesker dro til legen etter å ha opplevd å bli midlertidig blinde etter sex.
 
Selv om forskere ikke er helt sikre på hvorfor dette skjer, er teorien i denne studien at visse mennesker anstrenger seg mer enn andre i det øyeblikket de får orgasme, og resultatet kan føre til for mye blodansamling i blodårene på øyet. Som igjen stopper synsnerven i en liten periode.
 
Noen av pasientene i studiet opplevde midlertidig blindhet hver gang de hadde sex, men merket en bedring etter å ha tatt blodfortynnende medisiner før de skulle ha samleie.
 

LES OGSÅ: Slik er studentenes sexvaner

 
 

4. Sugemerker kan føre til slag og lammelser

Myten: 
 
Noen gang hørt om gutten som brukte en støvsuger til å lage et sugemerke på seg selv? Han døde visstnok kort tid etterpå...
 
Sannheten:
 
Noen liker dem, andre ikke. De er iallefall en god unnskyldning for å bruke en høyhalset genser eller et skjerf på en varm sommerdag, og bør kanskje unngås siden du kan ende opp på sykehuset.
 
Det er hva som skjedde med en kvinne fra New Zealand, som dro til legevakten da hun mistet funksjonsevnen i armen. Selv om helsa var i orden, fikk hun beskjed av legene om at hun nettopp hadde hatt et lite slag.
 
Heldigvis var det en oppegående lege som spurte henne om det store blåmerket på halsen. Det viste seg nemlig at sugemerket hadde ført til en blodpropp i halspulsåren, som igjen resulterte til at hun fikk slaget.
 
 
 

5.Allergisk reaksjon av sæd

Myten:

"Frisøren min advarte meg mot å ha sex, siden jeg er allergisk mot peanøtter. Søstra hennes hadde hovnet opp som en ballong da hun ga kjæresten sin en sugejobb, fordi han nettopp hadde spist nøttemix".
 
Sannheten:
 
Dette er faktisk sant, og kan være svært farlig hvis personen har alvorlig matallergi.
 
Det var et kjærestepar i England som uheldigvis ble det første rapporterte tilfellet, som viste at allergier også kan overføres via ubeskyttet samleie.
 
Damen i forholdet var allergisk mot brasilnøtter, og kjæresten som ofte spise disse, fant fort ut at det å pusse tenner og dusje før sex, ikke var nok for å beskytte henne mot å få en allergisk reaksjon.
 
Det finnes uheldigvis verre ting man kan få av ubeskyttet sex enn kjedelige sykdommer. Har du matallergier bør du derfor holde deg unna ubeskyttet sengekos hvis din bedre halvdel har inntatt din verste mat-fiende.
 
 
 

6. Utroskap kan føre til død og alvorlig skade

Myte:
 
Utroskap skal ifølge Bibelen straffes med døden.
 
Sannheten:
 
I likhet med at penisbrudd er mer sannsynlig blant de som ikke klarer å være trofaste, stemmer dette også for de som dør mens de har sex.
 
Visstnok så skjer cirka én prosent av alle dødsfall i forbindelse med et samleie, og de fleste av dem dør mens de er utro, ifølge denne studien.
 
Forklaringen? 
 
Det er den uvante anstrengelsen for kroppen - kanskje nye og mer slitsomme stillinger, som til slutt kan føre til at man får hjertestans, med dødelig utfall.
 

Klikk her for å se alle studentrabatter i Norge