(StudentTorget.no):

Februar er måneden for kjærlighet. Men februar er ikke bare turtelduenes måned, vi slår et slag for all kjærlighet i alle former. Uansett om du har en spesiell i tankene, eller bare har lyst til å invitere enn venn på en koselig kveld, her er tolv tips til hva du kan gjøre for en glede en du er glad i!

Inviter på hjemmelaget middag

Det er betydelig billigere enn å spise ute, og her kan du gjøre det så billig du bare vil. Hovedsaken er jo at dere er sammen, og det at du har laget maten er jo en skjønn handling i seg selv. Tomatsuppe til forrett, pasta med sopp til hovedrett og karamellpudding eller is til dessert. You’re good to go!

LES OGSÅ: Wingman-fenomenet

Gå på teater (med denne hacken får du billige billetter!)

De fleste teater har gratis medlemskap eller ungdomspriser. På den måten kan du få rabatt på billetter, og det svir ikke i lommeboken etter kvelden. Nationaltheatret har for eksempel gratis medlemskap for unge hvor du får alle billetter til kinopris! Så dropp kinoen til fordel for teater, da har dere en mye mer levende opplevelse til felles.

Lag et kort

Det er få ting som er finere enn å få et velskrevet kort. En verdifull handling som kan være praktisk talt gratis! Napp et ark ut av en skrivebok eller en skriver, klipp til og lim på utklipp fra et gratismagasin. Sett sammen en koselig beskjed av utklipte bokstaver eller pryd forsiden med en søt hundevalp. Kanskje har du også et bilde av dere liggende. Finn til slutt det fineste Ole Brumm-sitatet du finner. Can’t go wrong!

LES OGSÅ: Disse studentene flørter mest

Les også: Dette spørsmålet bør du stille på første date

Finn en gratis intimkonsert

Det spilles ofte små konserter på forskjellige barer og kaféer. Sjekk ut om noe spilles i byen, og ta med deg daten på en intim konsertopplevelse. Hvis baren har studentpris kan du kanskje spandere en øl også? Dette blir en stressfri opplevelse i rolige omgivelser, så det er gode muligheter for å bli litt bedre kjent i løpet av kvelden. Bare pass på å velge et bord bakerst i lokalet, slik at dere kan snakke uforstyrret.

«One hour of Joey love»

De som vet, de vet.

Bak sammen

Hvis det er første date, og dere enda ikke har blitt ordentlig kjent, kan det være lurt å ha noe å gjøre mens dere snakker om de dype tingene. Inviter på baking, og lag brownie eller konfekt til den store gullmedalje. Dette åpner for en litt mindre anstrengt atmosfære, og det kan virke samlende å jobbe mot et felles mål. I tillegg smaker det jo godt, og restene kan dere kose dere med morgenen etter. Eventuelt fungerer det også godt som trøstespising.

LES OGSÅ: Dette vil single helst gjøre på valentinsdagen

Gå en tur.

Dette høres kanskje tørt ut, men det er verken skitur eller søndagstur jeg sikter til. Pakk med deg en termos med kakao og inviter daten på en gåtur i vintermørket. Men husk å kle dere godt slik at dere kan bruke all energien på hverandre, og ikke på hvor kaldt det er!

Inviter venner på spillekveld

Det er alltid koselig å bruke tid sammen med de du er glad i. Inviter dem på spillekveld, og vart opp med First price-brus og tilbudschips. Du trenger ikke stor plass, legg ut puter og spill rett på gulvet. Brettspill kan lånes på biblioteket hvis du ikke har fra før av. Eventuelt kan alle ta med et spill hver. Da er dere rustet for en lang kveld.

LES OGSÅ: Ulike former for samliv

Les også: Disse studentene flørter mest

Ta med daten på quiz

Finn ut om det blir arrangert quiz på en kafé i byen. Hvis målet er å bli kjent kan det være lurt å stille opp bare dere to, ellers kan dere få med dere noen venner hver. Finn et humoristisk lagnavn fullt av selvironi. Akkurat som med bakingen jobber dere her for et felles mål, og må tenke som et lag. Ikke en dårlig egenskap å ta med videre!

Ram inn et bilde og gi det i gave

Uansett hvem du velger å gi denne gaven til, kommer den til å bli satt pris på. Både mor, bror, kompis og en kjæreste kommer til å elske å ha et koselig minne på veggen. Velg et som bringer frem gode følelser, bestill en utskrift og kjøp en passende ramme. Du kan for eksempel skrive en liten lapp med en koselig beskjed og teipe den bak rammen for å sette ord på gaven.

LES OGSÅ: Avstandsforhold - hvordan få et avstandsforhold til å fungere?

Skriv en sang

Dette tipset er for den musikalske, håpløse romantiker der ute. Den trenger ikke være avansert, et par akkorder, to vers og et snasent refreng. Dette er nok en gave mottakeren sent vil glemme. Du kan også spille den inn på mobilen og lage en fil som kan sendes, eller skrive ned teksten og ramme den inn. Og hvis romantikken blir kvalmende, tenk humor. Antageligvis vinner du på overraskelsesmomentet uansett hvordan sangen blir.

Pynt skoleskapet, soveromsdøren eller ytterdøren med hjerter

Det skal ikke mer til enn litt rosa papir, en saks og litt teip. Hvis du vil kjøre på med det lille ekstra kan du selvfølgelig være kreativ. Nille har sjokoladehjerter i rosa folie til en billig penge, og de fleste matbutikker har melkehjerter på boks. Husk at det ikke skal så mye til!

LES OGSÅ: Jakten på den perfekte kroppen