Kommersielt innhold i samarbeid med Nytelse.no.

Medlemmer av StudentTorget får 20 % rabatt. Les mer her

 

Vi mennesker har flere områder på kroppen som kan gi nytelse ved berøring, eller seksuelle lystfølelser. Ved å finne de riktige punktene kan du forsterke den seksuelle opplevelsen uansett om du har sex med en partner, eller onanerer alene. De erogene sonene har ekstra mange nervetråder som gjør at man reagerer raskere seksuelt ved berøring, og kan derfor være opphissende.

 

La oss ta en nærmere titt på hvor disse områdene sitter. Vi starter øverst på kroppen og jobber oss nedover!

 

Erogene soner for begge kjønn

  Massér gjerne hodebunnen forsiktig. Dette løser opp endorfiner, og virker derfor avslappende.


✓  Ørene 
er veldig erogene soner for mange kvinner og menn. Noen liker svak pusting, mens andre liker forsiktig biting eller leking med øreflippen.


✓  Leppene 
er et fint sted å starte, det er også det mest vanlige. Men hvorfor er dette egentlig et følsomt punkt? Ved å kysse din partner stimuleres punkter på leppene som har direkte kontakt med lyst-senteret som sitter i hjernen, og fremkaller da sexlysten lettere!


✓  Nakken/halsen 
er for de fleste et følsomt område – enten om de syns det er ubehagelig, eller veldig pirrende. Noen kan synes at det kiler ved berøring av nakken/halsen, på en måte de ikke liker. Mens andre elsker det, og blir ekstremt kåt ved forsiktig berøring eller kyss! Huden er tynn her, og følelsen blir derfor sterkere.


✓  Armhulene 
er svært sensitive områder som for mange kan kile veldig ved å bli berørt. Samtidig kan det virke veldig pirrende og behagelig om man blir stryket eller kysset lett.


✓  Innsiden av håndleddet 
er det nok ikke mange som har tenkt på som en erogen sone. Her har vi en veldig tynn hud som reagerer positivt på å bli stryket/massert, eller kysset. Håndmassasje løser opp lymfeknuter, og setter igang blodsirkulasjonen som gir næring til fingrene og neglene. Dette er absolutt et område man burde fokusere mer på!


✓  Innsiden av albuen 
er også et sted man kanskje ikke fokuserer noe særlig på. Ved lett stryking og kyssing føles dette veldig behagelig for partnere din. Gi det et forsøk!


✓  Brystvortene 
er følsomme punkt for veldig mange, både jenter og gutter. Noen liker forsiktig suging, mens andre liker litt hardere behandling med for eksempel nippelklemmere. Det vil også hjelpe å massere brystene til jenta.

 

Les også: Studenter som selger sex


✓  Magen 
kan være litt slik som nakken – enten liker man den kilende følelsen av å bli kysset/stryket, eller så gjør man ikke det. Dette er noe man rett og slett bare må teste ut. Med en god massasjeolje kan dette være noe av det beste stedet å bli massert!


✓  Lysken
 er for mange et pirrende område å bli massert lett, eller kysset. Dette er et sted som er veldig fint å stimulere før du kommer ned til kjønnsorganet for å sette i gang lysten!


✓  Korsryggen
 er et veldig behagelig sted å bli massert. Det hjelper deg å slappe av, og gir stimulering som kan øke sexlysten. Noen punkter i korsryggen har direkte kontakt med kjønnsorganet til både kvinner og menn, så dette er et ganske sikkert sted å fokusere på!


✓  Rumpa 
er veldig behagelig å massere for mange. Start med litt lette bevegelser først, og øk gradvis. Gå gjerne sakte nedover mot rumpehullet, og lek deg litt forsiktig rundt der. Ønsker du å være enda tøffere kan du bruke litt glidemiddel, og plutselig smette en finger inn i rumpehullet. Følelsen er magisk!


✓  Innsiden av lårene 
kan være meget pirrende å bli stryket og kysset. Dette er absolutt et sted som burde være med i forspillet – test dere frem litt hva dere liker!


✓  Klitoris 
sies å være kvinnens mest følsomme punkt. Dette vet nok de aller fleste, men hvordan man skal berøre dette området vet kanskje ikke alle like godt. Det er viktig å ta hensyn til dette følsomme området, og gå frem med forsiktige bevegelser til å begynne med. Glidemiddel med smak er helt perfekt å bruke her!


✓  G-punktet 
til jenta ligger ca. 3-7 cm. inn i skjeden på framveggen. Siden det er et svamplegeme vil dette punktet svulme opp ved stimulering, og fylles opp med blod. G-punktet kan faktisk gi en mer intens orgasme enn klitrois hos enkelte kvinner!


✓  Penishodet 
er et veldig følsomt punkt hos mannen, ta hensyn til å behandle dette området med omsorg! Start gjerne med lett kyss, og gjerne bruk undersiden av tungen som er glatt og deilig til å sirkulere rundt. Glidemiddel med smak, eller evt. noe spiselig fra kjøleskapet kan påføres og slikkes av igjen. Her kan du gjøre så mye!


✓  Prostatakjertelen
 ligger hos menn rett innenfor analåpningen, opp mot urinblæra. Oppgaven til prostatakjertelen er å skille ut en væske som blander seg med sædcellene som kommer ved en utløsning. Man kan stimulere prostatakjertelen ved å bruke en finger, evt. prostata-stimulator. Dette kan være svært deilig for mannen, og det er «mannens g-punkt» som ligger ca. 4 cm. inn i endetarmen.


✓  Bak knærne 
har vi en tynn hud som for mange kan kile veldig å bli berørt. Masserer du med et lett trykk kan dette være en svært behagelig følelse. Her er det en stor fordel å bruke massasjeolje for å unngå at huden strekkes, og derfor føles ubehagelig


✓  Føtter/tær 
er erogene soner som kanskje blir litt undervurdert. Masserer du på undersiden av foten og på innsiden opp mot ankelen med et passe trykk, vil dette virke både avslappende og pirrende. Bruk gjerne massasjeolje for en enda bedre opplevelse! Her er det flere som syns det er deilig å suge på tærne – men vask de gjerne grundig først.

 

Hvorfor er egentlig disse stedene erogene soner?

Siden dette er samlingspunkter for veldig mange nervetråder, vil det derfor stimuleres ved berøring. For mange kan berøring av disse områdene kile ekstremt mye, og denne kilende følelsen kan være veldig opphissende for mange. Prøv dere frem litt hva som fungerer på akkurat dere!

 

Les også: Seks gode grunner til å drikke øl

 

Viktig å tenke på

✧  Varsomhet. Det er viktig å ta hensyn til at de erogene sonene er svært følsomme, og må behandles med varsomhet. Start derfor med svake, rolige bevegelser bevegelser og lett kyssing/suging.


✧  Bruk glidemiddel/massasjeolje. 
Ved bruk av massasjeolje når du masserer din kjære, vil følelsen bli veldig mye bedre med en gang! Du finner massasjeoljer i mange ulike former, både med og uten smak/lukt. På kjønnsorgan og analåpningen anbefales det på det sterkeste å bruke glidemiddel. Hele opplevelsen blir plutselig veldig mye deiligere!


✧  Kommunikasjon. 
Det er viktig å kommunisere med din partner for å finne ut hva hun/han liker. Si ifra om det er noe du ikke liker, eller om det er noe du liker veldig godt. Dette vil gjøre alt mye enklere. Kommunikasjon er nøkkelen til alt! Husk at vi alle er forskjellige og liker ulike ting. Her må man rett og slett bare prøve seg frem litt.

 

Bruk litt tid sammen, og prøv gjerne noe nytt – det kan jo hende at det blir deres «nye greie» ♥

 

Lykke til!