(StudentTorget.no):

 

Valentine’s Day, eller valentinsdagen, dagen mange single hater og de som er i et forhold elsker. For dere som har kjæreste benyttes dagen gjerne til å gi kjæresten litt ekstra oppmerksomhet, og mange vil gjerne gjøre noe hyggelig sammen denne dagen. Å kjøpe dyre gaver eller spise middag på restaurant kan fort bli dyrt. Her er noen forslag til flere ting du og kjæresten kan gjøre sammen på Valentine’s Day, som passer for deg som lever på studentbudsjett:

 

Lag middag sammen
Å lage middag til kjæresten er utrolig hyggelig, eller dere kan gjøre det til en hyggelig fellesaktivitet å lage maten sammen. Å gå ut og spise kan fort bli dyrt for dere som lever på studentbudsjett, så da kan det å lage middag sammen være et godt alternativ. Prøv dere gjerne på å lage noe nytt, gjerne fra en av oppskriftene i Studentkokeboka. Slik kan aktiviteten bli en morsom utfordring.

 

Bak en kake – og dekorer den i alle regnbuens farger!
Å bake en kake sammen er utrolig hyggelig, og så er det selvfølgelig et bonus at dere kan spise kaken etterpå! Her er det bare fantasien som setter grenser. Ofte er det beste å starte med en enkel basisoppskrift, på for eksempel vaniljemuffins, brownies, sjokoladekake eller en formkake. Da vet dere at selve kaken er vellykket og smaker godt, før dere slår dere løs med dekorasjonene.

 

Når dere har lagd selve kaken er det bare å dekorere i vei! Smørkrem, melis, konditorfarge og strøssel i alle tenkelige former og farger kan brukes for å dekorere kaken. Dere kan lage en stor kake, flere små, cookies, cupcakes, cake pops, med mer! Kanskje bruker dere konditorfarge til å farge kakendeigen i ulike farger før den stekes? Dere kan også konkurrere mot hverandre i å lage den fineste (eller den aller styggeste) kaken.

 

Innendørs piknik
Februar er definitivt ikke den tiden av året hvor en piknik utendørs frister mest, men det går faktisk an å lage i stand en piknik inne også! Legg puter og pledd på gulvet, pynt med noen lysslynger (de aller fleste har disse liggende blant julepynten), og dekk på med alt dere skal spise og drikke. Sett på musikk eller en film, eller bruk tiden til å bare snakke sammen, om alt og ingenting.

 

LES OGSÅ: Gavene du kan gi kjæresten på Valentine's Day

 

Filmkveld
En filmkveld slår aldri feil på Valentine’s Day! Krøll dere sammen på sofaen med sjokolade, en kopp te hver og en spennende film på skjermen! Om dere velger en romantisk film eller noe helt annet er opp til dere. Lurer du på hvilke filmer du kan se på Valentine’s Day? Her er noen forslag til filmer i ulike sjangre som kan passe på valentinsdagen.

 

Vin, sjokolade og musikk
Å slappe av til god musikk, med et glass vin i hånden og en sjokoladebit, er herlig. For mange er Valentine’s Day den perfekte dagen til å slappe av sammen med kjæresten og bare nyte tiden sammen. Det aller viktigste her er å sette av tid til hverandre i en travel hverdag, og valentinsdagen kan være den perfekte anledningen til å gjøre akkurat dette.

 

Opplev kulturlivet
Å gå på museum, en utstilling eller et annet kulturelt arrangement er alltid hyggelig å gjøre sammen med noen du er glad i. Opplev for eksempel ulike former for kunst på museum, dra på en gratis utstilling, filmvisning eller konsert. Lær noe nytt. Tips! Mange museer har gratis inngang eller rabatterte billetter for studenter, så dette trenger ikke koste alt for mye.

 

Dra en tur på byen
Ta dere gjerne en tur ut på byen sammen, for å ta en øl, spille minigolf, dart, shuffle board, quiz eller gjøre andre morsomme aktiviteter sammen. Dette er også det perfekte stedet for en dobbeldate, med andre par dere kjenner som også feirer Valentine’s Day.

 

LES OGSÅ: Filmene dere kan se sammen på Valentine's Day

 

Lag valentinskortene sammen
Å lage egne kort gjør med en gang valentinsdagen mer spesiell. Gjør det gjerne til en egen aktivitet å lage kortene. Bruk for eksempel ark i ulike farger, glitter, fargerike tusjer, skjell, tørkede blomster, saks og papir til å lage deres helt egne kort! Kronen på verket er selvfølgelig å skrive kortene og gi disse til hverandre på Valentine’s Day.

 

Lær noe nytt
Å lære noe nytt sammen er gøy og kan være en morsom aktivitet på Valentine’s Day. Prøv dere for eksempel på kurs i matlaging, dansekurs, yoga, eller noe annet begge har lyst til å prøve. Poenget her er selvfølgelig å ha det gøy og prøve noe nytt sammen.

 

Fysiske aktiviteter for de sporty parene 
For dere som er av den mer aktive eller sporty typen, så kan det være gøy å prøve en fysisk aktivitet sammen. Dette kan for eksempel være paint ball, lazer tag, escape room, trampoline, klatring eller «Fangene på fortet». Disse tingene koster selvfølgelig penger, men de aller fleste slike steder har egne studentrabatter. Det aller viktigste er at dere har det gøy og koser dere sammen med noe dere begge liker å gjøre!

 

StudentTorget ønsker alle en herlig Valentine’s Day!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet