(StudentTorget.no):

Den svenske studenten Robert de Meijere har mestret kunststykket å oppnå toppkarakterer – uten å bruke spesielt mye tid på studiene. Nå har han gitt ut en gratis e-bok for å hjelpe andre studenter med å oppnå det samme. 

– Det handler ikke om å være smart, men om å studere smart. Alle tror at man enten må være et geni eller ofre all fritiden sin for å lykkes, men jeg vil få unge til å innse at alle kan lykkes ved å studere smart, sier han til allastudier.se.

Innholdet i boken er basert på Roberts egne erfaringer, og består av de seks delene motivasjon, planlegging, studieteknikk, oppførsel, snarveier, og trening, kosthold og søvn. 

Her er Roberts tips for å oppnå gode karakterer:

 

Planlegg fremfor å prioritere

Ta i bruk den tiden du ellers ikke bruker på noe annet, som reisen til og fra skolen, fritimer mellom forelesninger og reklamepauser på tv. Lær deg å planlegge og utnytte dagene effektivt. 

- Jeg har studert i gjennomsnitt to timer om dagen, men bare halvparten av den tiden satt jeg hjemme og leste, sier Robert.


 

Ikke les lenge, les ofte

Mange korte leseøkter med mye repetisjon er nøkkelen. Skal du lære deg innholdet i et visst antall sider i en bok, les så langt du rekker på 20 minutter. Underveis i lesingen bør du stoppe opp med jevne mellomrom for å oppsummere for deg selv hva du akkurat har lest, slik at du får sjekket at du faktisk har forstått innholdet. Når du har lest i 20 minutter tar du en pause i fem minutter, for deretter å repetere før du leser videre. 

LES OGSÅ: Studieteknikk: Metodene som fungerer best - og dårligst

 

Les før forelesningene

Dagen før forelesningen bør du bruke fem til ti minutter på å gjøre deg kjent med emnet. Bla gjennom de aktuelle sidene, skumles teksten, samt rubrikkene og bildetekstene. Istedenfor å bruke forelesningen på å ta til deg ny informasjon, kan du bruke den til å bearbeide og få en forståelse av informasjonen.  

Du kan laste ned hele boken gratis fra Roberts nettside studerameraboken.se.

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet