(StudentTorget.no):

Eksperter kommer stadig vekk med nyttige teknikker og råd som studenter kan benytte seg av for å oppnå best mulig resultater. Hva som passer for hver enkelt er individuelt, og det kan ta litt tid før man finner de riktige teknikkene som funker for seg. StudentTorget dro til Blindern for å høre hvilke teknikker studentene faktisk bruker og anbefaler.

 

Lily (24)

Studerer: Biomedisin
Studiested: Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA)

Hva er dine studieteknikker?
–  "Timer" på klokka, fysisk fralegging av telefon, og kaffe!

 

Emmy (25)

Studerer: Russisk
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)

Emmy mener at det å finne en metode som funker for seg selv er individuelt.

Hva er dine studieteknikker?
– Å planlegge er viktig, lage tabeller om hva du skal gjøre og når. Jeg leser til hver forelesning, både før og etter. I tillegg skriver jeg notater, gjerne for mange enn for få. Man får gode resultater av å være organisert.

 

Per Johan (21)

Studerer: Lektorprogrammet i engelsk og historie
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)

Per Johan bruker «Bison strategien» når han leser. På den måten glemmer han ikke det han har lest og får en bedre forståelse av stoffet. (Foto: Charlotte Jayer)

Hva er dine studieteknikker?
– Jeg leser ikke tvers igjennom pensum men, «nærleser». Dette tilsier at man må stoppe opp ofte og drøfte det som blir lest, og gjerne skrive ned notater i tillegg.

 

Carl-Kristian (19)

Studerer: Fysikk og Astronomi
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)

Carl-Kristian mener at å jobbe jevnt er en fordel for å oppnå gode resultater.

Hva er dine studieteknikker?
– Det lønner seg å gå gjennom pensum ofte, og følge med i forelesningene. Det er ikke lurt å kun lese rett før eksamen. Jeg tar notater og prøver å løse oppgaver på egenhånd utenom forelesningene.


 

Kort oppsummert:

Å være organisert, aktiv under forelesningene, og lese pensum jevnt og godt, var tipsene som gikk mest igjen da vi spurte studentene om hvilke studieteknikker som fungerte best for dem. Det er opptil enhver å finne ut av hvordan man vil jobbe under studieperioden, men det er alltid en fordel å ha en plan.

Lykke til!